Britse vakantiegangers krijgen gratis les in rechts rijden

Britse vakantiegangers kunnen binnenkort voor het eerst eenmalig gratis rijlessen volgen ter voorbereiding op het rijden aan de andere kant van de weg op hun vakantiebestemming. Een internationale reiszoekwebsite heeft daartoe in Engeland een team van rijinstructeurs samengesteld. Uit recent onderzoek blijkt dat een kwart van de Engelsen bang is om tijdens een vakantie in het buitenland aan de andere kant van de weg te moeten rijden.

“Maar met twee derde van de landen in de wereld waar aan de rechterkant van de weg wordt gereden, moet juist vertrouwen ontwikkeld worden om in het buitenland te rijden”, zo laat de initiatiefnemer op de Engelse nieuwswebsite MailOnline weten.

Rijden

Van 1.084 geënquêteerde Britten bleek 27 procent bang te zijn voor het rijden aan de andere kant van de weg. Ruim 35 procent liet weten zich voor zijn of haar vakantie in het buitenland niet te verdiepen in de daar geldende verkeersregels. En 24 procent van de respondenten gaf daarnaast aan liever te hebben dat de partner in het buitenland achter het stuur zit.

Tijdens de gratis lessen gaan de Britse reizigers met het oog op hun vakantie oefenen in de praktijk en krijgen ze advies voordat ze in het buitenland achter het stuur kruipen, zo meldt de vergelijkingswebsite. Rijinstructeurs gaan met de aanwezigen aan het werk. Deelnemers moeten overigens tussen de 25 en 70 jaar oud zijn en een ‘schoon’ en geldig rijbewijs hebben om aan de rijles deel te mogen nemen.

Verkeersregels

Om de vakaniegangers extra op hun trip naar het buitenland voor te bereiden, zijn daarnaast de verkeersregels van verschillende populaire vakantiebestemmingen van Britten in een online gids gepubliceerd. Daarmee hoopt de initiatiefnemer duidelijkheid te geven en extra tips aan de hand te doen voor het rijden aan de andere kant van de weg. In het bestand zijn onder andere maximumsnelheden en ‘ongebruikelijke verkeersborden’ opgenomen waarop de Britten kunnen stuiten.

Ook worden verschillende verplichtingen aangestipt, zoals de blaastest in Frankrijk, het verplicht rijden met lichten aan in Zweden en een rookverbod op de Griekse wegen. In Spanje mag in sommige steden alleen aan de kant met de oneven huisnummers geparkeerd worden op de oneven dagen, terwijl aan de kant met de even huisnummers geparkeerd moet worden als het een even dag is, zo wordt in de gids aangegeven.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Britse vakantiegangers krijgen gratis les in rechts rijden | RijschoolPro

Britse vakantiegangers krijgen gratis les in rechts rijden

Britse vakantiegangers kunnen binnenkort voor het eerst eenmalig gratis rijlessen volgen ter voorbereiding op het rijden aan de andere kant van de weg op hun vakantiebestemming. Een internationale reiszoekwebsite heeft daartoe in Engeland een team van rijinstructeurs samengesteld. Uit recent onderzoek blijkt dat een kwart van de Engelsen bang is om tijdens een vakantie in het buitenland aan de andere kant van de weg te moeten rijden.

“Maar met twee derde van de landen in de wereld waar aan de rechterkant van de weg wordt gereden, moet juist vertrouwen ontwikkeld worden om in het buitenland te rijden”, zo laat de initiatiefnemer op de Engelse nieuwswebsite MailOnline weten.

Rijden

Van 1.084 geënquêteerde Britten bleek 27 procent bang te zijn voor het rijden aan de andere kant van de weg. Ruim 35 procent liet weten zich voor zijn of haar vakantie in het buitenland niet te verdiepen in de daar geldende verkeersregels. En 24 procent van de respondenten gaf daarnaast aan liever te hebben dat de partner in het buitenland achter het stuur zit.

Tijdens de gratis lessen gaan de Britse reizigers met het oog op hun vakantie oefenen in de praktijk en krijgen ze advies voordat ze in het buitenland achter het stuur kruipen, zo meldt de vergelijkingswebsite. Rijinstructeurs gaan met de aanwezigen aan het werk. Deelnemers moeten overigens tussen de 25 en 70 jaar oud zijn en een ‘schoon’ en geldig rijbewijs hebben om aan de rijles deel te mogen nemen.

Verkeersregels

Om de vakaniegangers extra op hun trip naar het buitenland voor te bereiden, zijn daarnaast de verkeersregels van verschillende populaire vakantiebestemmingen van Britten in een online gids gepubliceerd. Daarmee hoopt de initiatiefnemer duidelijkheid te geven en extra tips aan de hand te doen voor het rijden aan de andere kant van de weg. In het bestand zijn onder andere maximumsnelheden en ‘ongebruikelijke verkeersborden’ opgenomen waarop de Britten kunnen stuiten.

Ook worden verschillende verplichtingen aangestipt, zoals de blaastest in Frankrijk, het verplicht rijden met lichten aan in Zweden en een rookverbod op de Griekse wegen. In Spanje mag in sommige steden alleen aan de kant met de oneven huisnummers geparkeerd worden op de oneven dagen, terwijl aan de kant met de even huisnummers geparkeerd moet worden als het een even dag is, zo wordt in de gids aangegeven.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.