Symposium ‘Medische rijgeschiktheid bij visuele stoornissen’

Verschillende partijen uit de verkeersbranche, waaronder het CBR, spreken over medische rijgeschiktheid bij cognitieve en visuele stoornissen tijdens het symposium ‘Blik op de weg’ op 14 november in Groningen. Onder andere over het autorijden met visuele stoornissen, middelengebruik in combinatie met rijgeschiktheid en het beter leren kijken tijdens het autorijden komt aan de orde. Medisch adviseur Ruud Bredewoud van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen spreekt over rijgeschiktheid vanuit het CBR-perspectief.

Het symposium ‘Brouwers blik op de weg’ wordt georganiseerd door het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) in samenwerking met bijzonder hoogleraar Verkeersgeneeskunde en -neuropsychologie Wiebo Brouwers. Brouwers ontwikkelde onder andere een unieke rijsimulator, speciaal voor het testen van personen met een functiebeperking.

Slechtzienden

De hoogleraar adviseerde in het verleden het ministerie van Infrastructuur en Milieu over het rijden met onder meer een bioptische telescoop voor slechtzienden en rijden met lichte, beginnende dementie. Daarnaast werkte hij voor verschillende onderzoeken samen met CBR en Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Het samenwerkingsverband deed research naar de gevolgen van verminderde hersenfunctie voor het rijden.

Gedurende het programma, dat tussen 9.30 en 16.00 uur plaatsvindt in het UMC in Groningen, komen onder andere het CBR, het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid en expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen, Visio, aan het woord. Voor het volledige programma en meer informatie over aanmelden, klik hier.

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “Symposium ‘Medische rijgeschiktheid bij visuele stoornissen’”

VRB|01.10.14|19:31

VRB bestuur gaat naar deze bijzonder interessante bijeenkomst

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Symposium ‘Medische rijgeschiktheid bij visuele stoornissen’ | RijschoolPro

Symposium ‘Medische rijgeschiktheid bij visuele stoornissen’

Verschillende partijen uit de verkeersbranche, waaronder het CBR, spreken over medische rijgeschiktheid bij cognitieve en visuele stoornissen tijdens het symposium ‘Blik op de weg’ op 14 november in Groningen. Onder andere over het autorijden met visuele stoornissen, middelengebruik in combinatie met rijgeschiktheid en het beter leren kijken tijdens het autorijden komt aan de orde. Medisch adviseur Ruud Bredewoud van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen spreekt over rijgeschiktheid vanuit het CBR-perspectief.

Het symposium ‘Brouwers blik op de weg’ wordt georganiseerd door het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) in samenwerking met bijzonder hoogleraar Verkeersgeneeskunde en -neuropsychologie Wiebo Brouwers. Brouwers ontwikkelde onder andere een unieke rijsimulator, speciaal voor het testen van personen met een functiebeperking.

Slechtzienden

De hoogleraar adviseerde in het verleden het ministerie van Infrastructuur en Milieu over het rijden met onder meer een bioptische telescoop voor slechtzienden en rijden met lichte, beginnende dementie. Daarnaast werkte hij voor verschillende onderzoeken samen met CBR en Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Het samenwerkingsverband deed research naar de gevolgen van verminderde hersenfunctie voor het rijden.

Gedurende het programma, dat tussen 9.30 en 16.00 uur plaatsvindt in het UMC in Groningen, komen onder andere het CBR, het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid en expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen, Visio, aan het woord. Voor het volledige programma en meer informatie over aanmelden, klik hier.

Auteur: Roosmarijn Dierick

1 reactie op “Symposium ‘Medische rijgeschiktheid bij visuele stoornissen’”

VRB|01.10.14|19:31

VRB bestuur gaat naar deze bijzonder interessante bijeenkomst

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.