safety truck, vrachtauto, inhalen

Veiliger inhalen dankzij scherm achterop vrachtauto (video)

Een groot scherm achterop een vrachtauto moet inhalen veiliger gaan maken. Elektronicafabrikant Samsung heeft een truck bedacht waarbij de beelden van een ingebouwde camera aan de voorzijde van de vrachtauto worden getoond op een groot scherm aan de achterzijde. Daardoor kijken automobilisten als het ware door de vrachtauto heen en wordt het een stuk gemakkelijker om in te halen. 

Het idee ontstond in Argentinië als gevolg van het hoge aantal verkeersdoden in dat land. Bijna ieder uur komt er in het Zuid-Amerikaanse land gemiddeld iemand om het leven op de weg, en de grootste veroorzaker daarvan blijkt het inhalen van andere voertuigen. Samsung kwam als reactie daarop met de uitvinding van de zogenoemde Safety Truck en heeft het op de eigen vrachtauto’s toegepast.

Vier schermen

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant heeft vier ultradunne schermen ontwikkeld en deze tegen elkaar aan gemonteerd op de achterkant van de vrachtauto, waardoor deze één scherm vormen. Dit geeft de bestuurder van het voertuig erachter alle gelegenheid om de situatie voor de vrachtauto te bestuderen en een geschikt moment van inhalen te kiezen. De technologie heeft ook een nachtfunctie, waardoor het op alle momenten te gebruiken is.

Niet nieuw

De doorkijktechnologie is niet helemaal nieuw. Eerder bedachten Portugese technologen het zogenaamde Virtual Windshield System, waarbij bestuurders op een soortgelijke manier zicht krijgen op de situatie voor de vrachtauto. Of beide ontwikkelingen daadwerkelijk zorgen voor een daling van het aantal verkeersdoden, is nog niet duidelijk.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Veiliger inhalen dankzij scherm achterop vrachtauto (video) | RijschoolPro
safety truck, vrachtauto, inhalen

Veiliger inhalen dankzij scherm achterop vrachtauto (video)

Een groot scherm achterop een vrachtauto moet inhalen veiliger gaan maken. Elektronicafabrikant Samsung heeft een truck bedacht waarbij de beelden van een ingebouwde camera aan de voorzijde van de vrachtauto worden getoond op een groot scherm aan de achterzijde. Daardoor kijken automobilisten als het ware door de vrachtauto heen en wordt het een stuk gemakkelijker om in te halen. 

Het idee ontstond in Argentinië als gevolg van het hoge aantal verkeersdoden in dat land. Bijna ieder uur komt er in het Zuid-Amerikaanse land gemiddeld iemand om het leven op de weg, en de grootste veroorzaker daarvan blijkt het inhalen van andere voertuigen. Samsung kwam als reactie daarop met de uitvinding van de zogenoemde Safety Truck en heeft het op de eigen vrachtauto’s toegepast.

Vier schermen

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant heeft vier ultradunne schermen ontwikkeld en deze tegen elkaar aan gemonteerd op de achterkant van de vrachtauto, waardoor deze één scherm vormen. Dit geeft de bestuurder van het voertuig erachter alle gelegenheid om de situatie voor de vrachtauto te bestuderen en een geschikt moment van inhalen te kiezen. De technologie heeft ook een nachtfunctie, waardoor het op alle momenten te gebruiken is.

Niet nieuw

De doorkijktechnologie is niet helemaal nieuw. Eerder bedachten Portugese technologen het zogenaamde Virtual Windshield System, waarbij bestuurders op een soortgelijke manier zicht krijgen op de situatie voor de vrachtauto. Of beide ontwikkelingen daadwerkelijk zorgen voor een daling van het aantal verkeersdoden, is nog niet duidelijk.

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.