Staatscourant

Gemotoriseerde step als bromfiets toegestaan in Nederland

De Kickbike Cruise, een soort gemotoriseerde step, is officieel goedgekeurd voor toetreding tot het Nederlandse wegennet. Voor dergelijk toelatingen moet de minister van Infrastructuur en Milieu officieel een aanwijzing doen. Bromfietsen van dit merk mogen vanaf nu worden gebruikt conform de regels die voor deze voertuigen en hun bestuurders gelden.

Kickbike is een merk dat al ongemotoriseerde steppen produceerde voor de Nederlandse markt. Uit de bekendmaking van het ministerie blijkt dat nu dus ook een gemotoriseerde variant van de lage stepfiets wordt goedgekeurd in Nederland.

Maximaal 25 km/u

Volgens de minister gaat het om een bromfiets met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van niet meer dan 25 kilometer per uur. Hij is uitgerust met een elektromotor van niet meer dan 4 kW. De bromfiets zou via een reguliere toelatingsprocedure niet in aanmerking komen voor toelating tot het verkeer en wordt daarom apart aangewezen.

De gemotoriseerde step kent een even hoog veiligheids- en milieubeschermingsniveau als gewone bromfietsen. Het gaat specifiek over de Kickbike type Cruise die is toegelaten tot het Nederlandse wegennet en is daardoor geen vrijbrief voor andere gemotoriseerde stepfietsen.

Staatscourant

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “Gemotoriseerde step als bromfiets toegestaan in Nederland”

Waar is de kentekenplicht, verzekering, welke verkeersregels………….is alles wel duidelijk, nog meer ongevallen ………..?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gemotoriseerde step als bromfiets toegestaan in Nederland | RijschoolPro
Staatscourant

Gemotoriseerde step als bromfiets toegestaan in Nederland

De Kickbike Cruise, een soort gemotoriseerde step, is officieel goedgekeurd voor toetreding tot het Nederlandse wegennet. Voor dergelijk toelatingen moet de minister van Infrastructuur en Milieu officieel een aanwijzing doen. Bromfietsen van dit merk mogen vanaf nu worden gebruikt conform de regels die voor deze voertuigen en hun bestuurders gelden.

Kickbike is een merk dat al ongemotoriseerde steppen produceerde voor de Nederlandse markt. Uit de bekendmaking van het ministerie blijkt dat nu dus ook een gemotoriseerde variant van de lage stepfiets wordt goedgekeurd in Nederland.

Maximaal 25 km/u

Volgens de minister gaat het om een bromfiets met een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van niet meer dan 25 kilometer per uur. Hij is uitgerust met een elektromotor van niet meer dan 4 kW. De bromfiets zou via een reguliere toelatingsprocedure niet in aanmerking komen voor toelating tot het verkeer en wordt daarom apart aangewezen.

De gemotoriseerde step kent een even hoog veiligheids- en milieubeschermingsniveau als gewone bromfietsen. Het gaat specifiek over de Kickbike type Cruise die is toegelaten tot het Nederlandse wegennet en is daardoor geen vrijbrief voor andere gemotoriseerde stepfietsen.

Staatscourant

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “Gemotoriseerde step als bromfiets toegestaan in Nederland”

Waar is de kentekenplicht, verzekering, welke verkeersregels………….is alles wel duidelijk, nog meer ongevallen ………..?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.