ambulance, sirene, zwaailicht, voorrangsvoertuig, ziekenwagen

Europese verkeersveiligheidsraad teleurgesteld over Nederland

Van de Europese landen was het aantal verkeersdoden vorig jaar alleen in Nederland, Malta en het Verenigd Koninkrijk hoger dan in 2010. De wegen in deze drie EU-landen blijven tot de verkeersveiligste horen in Europa, maar de vooruitgang wat betreft het aantal slachtoffers was de afgelopen negen jaar teleurstellend, schrijft de Europese Raad voor Verkeersveiligheid (ETSC) in een analyse.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

4 reacties op “Europese verkeersveiligheidsraad teleurgesteld over Nederland”

Raimond E|22.06.20|11:34

Dit soort onderzoeken geven geen realistisch beeld en zijn vaak suggestieve stukjes journalistiek.
In Nederland worden de mensen over het algemeen gewoon goed opgeleid om zichzelf fatsoenlijk door het verkeer te kunnen begeleiden. Jaarlijks komen veel mensen om het leven en zijn er veel mensen betrokken bij aanrijdingen, die niet in Nederland zijn opgeleid. De verkeersveiligheid in Nederland verslechterd daardoor, maar de rijschoolwereld wordt aangesproken dat zij hun werk niet goed doen.

A.b|25.06.20|08:46

Raimond, dat komt door gebruik van telefoons. Examinator van het CBR is altijd eindverantwoordelijk maar daar wordt niemand op aangesproken. Het is altijd de rijschoolwereld.

A.b|25.06.20|19:21

Raimond, komt inderdaad ook deels door buitenlandse rijbewijzen die je hier zo kan omwisselen. Als het maar van de Europese Unie is. Iemand uit Tsjechië of Litouwen kan allang niet zo goed autorijden als een Nederlander dat weet ik namelijk uit ervaring.

A.b|26.06.20|09:17

Raimond,

Bij problemen wordt de rijschoolwereld altijd als eerste op aangesproken, terwijl de kern van de probleem ergens anders ligt. Er is de afgelopen jaren genoeg gerommeld, hier moet echt een einde aan komen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Europese verkeersveiligheidsraad teleurgesteld over Nederland | RijschoolPro
ambulance, sirene, zwaailicht, voorrangsvoertuig, ziekenwagen

Europese verkeersveiligheidsraad teleurgesteld over Nederland

Van de Europese landen was het aantal verkeersdoden vorig jaar alleen in Nederland, Malta en het Verenigd Koninkrijk hoger dan in 2010. De wegen in deze drie EU-landen blijven tot de verkeersveiligste horen in Europa, maar de vooruitgang wat betreft het aantal slachtoffers was de afgelopen negen jaar teleurstellend, schrijft de Europese Raad voor Verkeersveiligheid (ETSC) in een analyse.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

4 reacties op “Europese verkeersveiligheidsraad teleurgesteld over Nederland”

Raimond E|22.06.20|11:34

Dit soort onderzoeken geven geen realistisch beeld en zijn vaak suggestieve stukjes journalistiek.
In Nederland worden de mensen over het algemeen gewoon goed opgeleid om zichzelf fatsoenlijk door het verkeer te kunnen begeleiden. Jaarlijks komen veel mensen om het leven en zijn er veel mensen betrokken bij aanrijdingen, die niet in Nederland zijn opgeleid. De verkeersveiligheid in Nederland verslechterd daardoor, maar de rijschoolwereld wordt aangesproken dat zij hun werk niet goed doen.

A.b|25.06.20|08:46

Raimond, dat komt door gebruik van telefoons. Examinator van het CBR is altijd eindverantwoordelijk maar daar wordt niemand op aangesproken. Het is altijd de rijschoolwereld.

A.b|25.06.20|19:21

Raimond, komt inderdaad ook deels door buitenlandse rijbewijzen die je hier zo kan omwisselen. Als het maar van de Europese Unie is. Iemand uit Tsjechië of Litouwen kan allang niet zo goed autorijden als een Nederlander dat weet ik namelijk uit ervaring.

A.b|26.06.20|09:17

Raimond,

Bij problemen wordt de rijschoolwereld altijd als eerste op aangesproken, terwijl de kern van de probleem ergens anders ligt. Er is de afgelopen jaren genoeg gerommeld, hier moet echt een einde aan komen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.