Weekend wegmisbruikers: vuurwapens, vals rijbewijs en een kratje bier

De politie haalde dit weekend een aantal opvallende verkeersovertreders van de weg. Bij Terheijde werd een slingerende auto aangehouden, de bestuurder werd voor een negende keer zónder rijbewijs betrapt, dit keer ook met een vuurwapen. Een slingerende scooterrijder uit Geldrop gooide tijdens zijn vlucht voor de politie een kratje bier op straat en in Oss reed een beschonken automobilist verder met een lekke band. 

De politie kwam in de nacht van zaterdag op zondag in het Brabantse Terheijden een slingerende personenauto tegen, meldt het ANP. Bij controle bleek de bestuurder voor de negende keer zonder rijbewijs te rijden. Bovendien was hij onder invloed van alcohol. In de auto lag een vuurwapen. De inzittenden zijn aangehouden, meldt de politie op Twitter.

1730 ug/l

In Oss werd eveneens een dronken automobilist aangehouden omdat hij slingerend over de weg ging, schrijft het Brabants Dagblad. De man had ongeveer acht keer de toegestane hoeveelheid alcohol op: 1730 ug/l. Hij reed ook nog eens met een lekke voorband. Het rijbewijs is ingenomen, de man moet een cursus gaan volgen bij het CBR en hij moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Bij Berlicum werd een motorrijder aangehouden nadat hij met 164 km/uur over de N279 scheurde, weet Omroep Brabant te melden. De maximumsnelheid is daar 80 km/uur. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De man stapte daarna echter opnieuw op de motor en ging ervandoor. Andere agenten werden gewaarschuwd en bij Zaltbommel werd de motorrijder opnieuw aangehouden, vanwege rijden zonder rijbewijs alsook opnieuw voor te hard rijden.

Kratje bier

Vrijdag al werd bij Ter Apel een 37-jarige man uit Emmen aangehouden, hij had een vals Oekraïens rijbewijs op zak. Het bleek bij een controle door Mobiel Toezicht Veiligheid. Uit onderzoek van de Marechaussee bleek de man  in bezit te zijn van andere identiteitspapieren, en dus een vals rijbewijs. Er is een onderzoek gestart naar identiteitsfraude.

In Geldrop viel zaterdagnacht een 17-jarige scooterrijder op. Hij gaf geen gehoor aan een stopteken en ging op hoge snelheid ervandoor. Tijdens de vluchtpoging gooide hij een kratje bier op de weg. Nadat hij was klemgereden, wilde hij opnieuw vluchten. “Niet snel genoeg”, zegt de politie tegen het Eindhovens Dagblad. De 17-jarige was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

(ANP/RijschoolPro)

Lees ook: 

Weekend wegmisbruikers: lachgas, hard rijden en zwaar beladen vakantieverkeer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.