KNAC organiseert symposium over mobiliteit en duurzaamheid

KNAC organiseert symposium over mobiliteit en duurzaamheid

Het Louwman Museum in Den Haag Foto: KNAC/Louwman Museum

De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) organiseert op 23 maart het symposium ‘Energie in automobiliteit’ in het Louwman Museum in Den Haag. De bijeenkomst bevat sprekers, een forumdiscussie en een presentatie van het e-raceteam van de TU Eindhoven.

De KNAC is naar eigen zeggen altijd nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de automobiliteit. De ontwikkelingen in deze branche worden volgens hen de laatste jaren voornamelijk bepaald door verduurzaming en het terugdringen van de CO2-uitstoot. “Echter is het de vraag of er in de besluitvorming van overheden wel naar alle opties en (on)mogelijkheden wordt gekeken. Luisteren zij wel naar de consument?”, vraagt de KNAC zich af. Voor de club reden genoeg een symposium te organiseren om de onderwerpen mobiliteit en duurzaamheid uit te lichten.

Het symposium bestaat uit vier onderdelen. Ten eerste verwoordt Petrouschka Werther, directeur duurzame mobiliteit van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het standpunt en de nieuwste inzichten van de overheid. Vervolgens is er een forumdiscussie met diverse sprekers uit de wetenschap en energiesector. Daarna geeft het e‑raceteam van de TU Eindhoven een presentatie. Frits van Bruggen rondt het symposium af als slotspreker namens de RAI.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.