CBR test bewegend beeld in theorie-examens onder kandidaten 
onderzoek

CBR test bewegend beeld in theorie-examens onder kandidaten 

De kandidaten krijgen in verband met het onderzoek tien extra vragen Foto: CBR

Het CBR onderzoekt al enige tijd de effectiviteit van 3D-animaties in het theorie-examen. Voor de volgende stap in dit onderzoek gaat de organisatie het gebruik hiervan op 24 februari en 23 maart testen onder kandidaten.

Op CBR-locaties in Arnhem, Eindhoven, Hoogeveen en Rijswijk krijgen de kandidaten op deze twee data een regulier theorie-examen, waar afsluitend nog tien korte filmpjes van verkeerssituaties worden getoond. Na afloop van het filmpje wordt de vraag gesteld: ‘Wat gaat er nu gebeuren?’, waarop kandidaten de juiste afbeelding moeten kiezen.

De antwoorden op deze tien extra vragen, tellen niet mee voor de uitslag van het theorie-examen. “Kandidaten die op 24 februari en 23 maart het auto theorie-examen doen, doen automatisch mee met de proef en hoeven niet te betalen voor het examen”, meldt het CBR.

Hieronder is een voorbeeld te zien van een 3D-animatie die tijdens het theorie-examen zal worden getest.

Onderzoek

Het CBR onderzoekt sinds de zomer van 2023 of het toepassen van filmpjes en animaties in theorie-examens effectief is. Door middel van bewegend beeld wil de organisatie bekijken of bepaalde vaardigheden eventueel nog beter te toetsen zijn, zoals het inschatten van risico’s in een complexe verkeerssituatie.

“Met bewegend beeld is het namelijk mogelijk om situaties na te bootsen die in het verkeer voor kunnen komen, maar die je niet altijd tijdens het praktijkexamen tegenkomt”, legt het CBR uit.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR test bewegend beeld in theorie-examens onder kandidaten | RijschoolPro
CBR test bewegend beeld in theorie-examens onder kandidaten 
onderzoek

CBR test bewegend beeld in theorie-examens onder kandidaten 

De kandidaten krijgen in verband met het onderzoek tien extra vragen Foto: CBR

Het CBR onderzoekt al enige tijd de effectiviteit van 3D-animaties in het theorie-examen. Voor de volgende stap in dit onderzoek gaat de organisatie het gebruik hiervan op 24 februari en 23 maart testen onder kandidaten.

Op CBR-locaties in Arnhem, Eindhoven, Hoogeveen en Rijswijk krijgen de kandidaten op deze twee data een regulier theorie-examen, waar afsluitend nog tien korte filmpjes van verkeerssituaties worden getoond. Na afloop van het filmpje wordt de vraag gesteld: ‘Wat gaat er nu gebeuren?’, waarop kandidaten de juiste afbeelding moeten kiezen.

De antwoorden op deze tien extra vragen, tellen niet mee voor de uitslag van het theorie-examen. “Kandidaten die op 24 februari en 23 maart het auto theorie-examen doen, doen automatisch mee met de proef en hoeven niet te betalen voor het examen”, meldt het CBR.

Hieronder is een voorbeeld te zien van een 3D-animatie die tijdens het theorie-examen zal worden getest.

Onderzoek

Het CBR onderzoekt sinds de zomer van 2023 of het toepassen van filmpjes en animaties in theorie-examens effectief is. Door middel van bewegend beeld wil de organisatie bekijken of bepaalde vaardigheden eventueel nog beter te toetsen zijn, zoals het inschatten van risico’s in een complexe verkeerssituatie.

“Met bewegend beeld is het namelijk mogelijk om situaties na te bootsen die in het verkeer voor kunnen komen, maar die je niet altijd tijdens het praktijkexamen tegenkomt”, legt het CBR uit.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.