Honda Civic

Nieuwe generatie Honda Civic komt eind volgend jaar

AUTOVANDAAG – Honda werkt hard aan een nieuwe generatie Civic hatchback. De nieuwe Japanner rijdt zelfs al rond. Een probleem: daar is weinig van te zien, de techneuten gebruiken nog even de carrosserie van het huidige model om nog even incognito de techniek fijn te slijpen.
Onze spionagefotograaf signaleerde de nieuwe Civic in de Italiaanse heuvels. De compacte middenklasser, geschikt als lesauto, dateert uit 2005 en zal naar verwachting eind volgend jaar of begin 2012 worden opgevolgd. Tegen die tijd viert de Civic tevens zijn 40-jarige bestaan in de Honda familie.Opvallend aan de nieuwe Civic is dat de wielbasis vrijwel gelijk blijft. De ons bekende koets die als ‘mule’ dient – zelfs de nieuwe voorbumper gaat schuil achter de ‘oude’ neus – maakt wel zichtbaar dat de spoorbreedte van de wielen toeneemt.

Motorische details ontbreken nog. We verwachten viercilinder in benzine- en dieselvarianten met zo’n 90 tot 150 pk. In welke carrosserievorm de hybridevariant wordt gegoten – naast een sedan nu ook een hatchback? – is nog niet duidelijk.
Bron: AutoVandaag, partner van VerkeersPro.nl 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.