Steeds meer vraag naar lease van jong gebruikte lesauto’s
PARTNER

Steeds meer vraag naar lease van jong gebruikte lesauto’s

Ontvangen van Stefan van der Sanden Foto: Lesautolease

Steeds meer rijschoolhouders verkiezen leasen boven het kopen van een lesauto. Maar niet alleen nieuwe auto’s zijn gewild. Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar het leasen van jong gebruikte lesauto’s, ziet Stefan van der Sanden van autoleasebedrijf Lesautolease.nl.

Populaire lesauto’s, zoals de Volkswagen Polo, Ford Focus en Ford Puma, heeft het autoleasebedrijf standaard in bestelling staan. Zo hoeven klanten niet maandenlang te wachten als zij bijvoorbeeld een rijschool willen starten of een nieuwe lesauto willen gaan leasen. Maar ook jong gebruikte auto’s, van circa één jaar oud en met 10 à 15 duizend kilometer op de teller, worden steeds vaker ingekocht door Lesautolease.nl.

“Sommige klanten willen een nieuwe auto leasen, dat kunnen we dan regelen. Het voordeel daarvan is dat ze deze dan helemaal zelf kunnen samenstellen; van kleur tot model”, vertelt Van der Sanden. “Maar er zijn ook steeds meer klanten die aangeven: het hoeft van mij geen nieuwe te zijn, de kleur is goed, de uitvoering is goed en het scheelt mij in de leaseprijs per maand. Ook dan kunnen we klanten verder helpen. En vaak, niet altijd, kan een jong gebruikte auto financieel interessanter zijn dan een nieuwe. We kunnen de leaseprijs dan namelijk wat drukken; op een Volkswagen T-roc R-line scheelt het snel zo’n honderd euro per maand.”

Op maat

Van kleur tot model en van nieuwe tot jong gebruikte auto’s: de grote hoeveelheid keuzes kan het maken van een beslissing moeilijk maken. Daarom is het samen met de klant bespreken van de voorkeuren, eisen en mogelijkheden van groot belang, vindt Van der Sanden. “Als een rijschoolhouder net begint en dan meteen een T-roc wil, geven wij bijvoorbeeld het advies om te beginnen met een Volkswagen Golf. Geef niet meteen al je geld uit. Of zoals mijn oma altijd zei: ‘Ga met je kont op je geld zitten’. Wij vinden het echt belangrijk om samen met de klant te kijken naar wat hij wil en welke auto daar het beste bij past.”

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.