benzinepomp, brandstof, auto

Auto’s zijn 15-20 procent minder zuinig dan de fabrikant zegt

SOESTERBERG – Het brandstofverbruik van personenauto’s wijkt in de praktijk gemiddeld 15-20% af van de verbruikswaarden die worden gerapporteerd op basis van de Europese typekeuringstest. Dat blijkt uit onderzoek van TNO op basis van Travelcard tankpasgegevens.

Er is een aantal oorzaken aan te wijzen voor dit verschil, zo zegt TNO. “De testcyclus is minder dynamisch dan het rijgedrag in de praktijk. Daarnaast staan op de testcyclus accessoires zoals airconditioning en verlichting uit, terwijl die in de praktijk vaak aan staan.”

Voertuigen die op de testcyclus zuiniger zijn dan andere, zijn overigens ook in de gemiddelde praktijk zuiniger.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Auto’s zijn 15-20 procent minder zuinig dan de fabrikant zegt”

Ton Smit|09.09.10|12:38

Is dit nieuws? Zolang er verbruikscijfers worden gepubliceerd is al bekend dat deze worden vastgesteld volgens de daarvoor europees vastgestelde testnorm. De waarde er van is dat men op deze wijze auto’s onderling kan vergelijken en vaststellen of het ene model zuiniger is als dan het andere. De gepubliceerde cijfers pretenderen geen praktijk verbruik aan te geven.
Wat een auto uiteindelijk in praktijk verbruikt wordt overigens grotendeels door de bestuurder zelf bepaald.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Auto’s zijn 15-20 procent minder zuinig dan de fabrikant zegt | RijschoolPro
benzinepomp, brandstof, auto

Auto’s zijn 15-20 procent minder zuinig dan de fabrikant zegt

SOESTERBERG – Het brandstofverbruik van personenauto’s wijkt in de praktijk gemiddeld 15-20% af van de verbruikswaarden die worden gerapporteerd op basis van de Europese typekeuringstest. Dat blijkt uit onderzoek van TNO op basis van Travelcard tankpasgegevens.

Er is een aantal oorzaken aan te wijzen voor dit verschil, zo zegt TNO. “De testcyclus is minder dynamisch dan het rijgedrag in de praktijk. Daarnaast staan op de testcyclus accessoires zoals airconditioning en verlichting uit, terwijl die in de praktijk vaak aan staan.”

Voertuigen die op de testcyclus zuiniger zijn dan andere, zijn overigens ook in de gemiddelde praktijk zuiniger.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Auto’s zijn 15-20 procent minder zuinig dan de fabrikant zegt”

Ton Smit|09.09.10|12:38

Is dit nieuws? Zolang er verbruikscijfers worden gepubliceerd is al bekend dat deze worden vastgesteld volgens de daarvoor europees vastgestelde testnorm. De waarde er van is dat men op deze wijze auto’s onderling kan vergelijken en vaststellen of het ene model zuiniger is als dan het andere. De gepubliceerde cijfers pretenderen geen praktijk verbruik aan te geven.
Wat een auto uiteindelijk in praktijk verbruikt wordt overigens grotendeels door de bestuurder zelf bepaald.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.