Bovag, Gouden Koets, Charlie Aptroot, Den Haag

Bovag pleit in Den Haag voor behoud belastingvrije auto

DEN HAAG – Bovag heeft dinsdag in het Tweede Kamer-gebouw een oproep gedaan aan de Kamerleden en het aanstaande kabinet om te stoppen met het korte-termijnbeleid op het gebied van  autobelastingen. Directe aanleiding is de onzekerheid rondom de wegenbelasting-vrijstelling voor de allerzuinigste auto’s. Een maatregel die nog geen jaar oud is.

De afgelopen weken trok Bovag met drie ‘gouden koetsen’ het land in om steun te verwerven voor haar oproep aan de politiek. Mensen die het eens zijn met de oproep konden hun steun betuigen op de Gouden Koetsen. Drie zeer zuinige auto’s die – nu nog – onder de belastingvrijstelling vallen.

Digitale handtekening

Op internet konden autobezitters hun digitale handtekening achterlaten op www.doenwatjebelooft.nl. Die moderne gouden koetsen, vol handtekeningen en boodschappen voor de politiek, werden vandaag symbolisch overgedragen aan de vaste Kamercommissie voor Financiën.

Met name in het kader van ‘vergroening’ gingen autobelastingen de afgelopen jaren keer op keer op de schop. De looptijd van een belastingmaatregel was soms minder dan twee jaar. Dat is om horendol van te worden, vindt de Bovag. Voor autobezitters, maar ook voor rijschoolhouders, autobedrijven, importeurs, fabrikanten, leasebedrijven en bedrijfsleven. Op basis van steeds veranderende belastingregels is het immers lastig calculeren en budgetteren.

Looptijd fiscale maatregelen

Daarom roepen Bovag en Stichting Autobelangen de politiek op om nieuwe fiscale maatregelen rond de auto tijdig aan te kondigen, met een vooraf te bepalen looptijd van minstens vier jaar. Onder het motto: ‘Beloofd is beloofd’. Dan weten consument en bedrijfsleven in elk geval voor een acceptabele periode waar ze aan toe zijn.

“Mocht het nieuwe kabinet besluiten om de pas onlangs ingevoerde mrb- en bpm-vrijstelling voor auto’s met de laagste CO2-uitstoot, aan te passen of zelfs af te schaffen, ontzie dan voor wat betreft de MRB tenminste de mensen die onlangs door de belastingvrijstellingen verleid zijn tot de aanschaf van zo’n groene auto”, vindt de belangenorganisatie.

Bovag deed met de Gouden Koetsen Alkmaar, Utrecht, Leeuwarden, Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Roermond, Bunnik, Amsterdam, Tilburg en Den Haag aan.

Lees ook: ‘Maatregelen belastingvrije lesauto blijven voorlopig bestaan’

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bovag pleit in Den Haag voor behoud belastingvrije auto | RijschoolPro
Bovag, Gouden Koets, Charlie Aptroot, Den Haag

Bovag pleit in Den Haag voor behoud belastingvrije auto

DEN HAAG – Bovag heeft dinsdag in het Tweede Kamer-gebouw een oproep gedaan aan de Kamerleden en het aanstaande kabinet om te stoppen met het korte-termijnbeleid op het gebied van  autobelastingen. Directe aanleiding is de onzekerheid rondom de wegenbelasting-vrijstelling voor de allerzuinigste auto’s. Een maatregel die nog geen jaar oud is.

De afgelopen weken trok Bovag met drie ‘gouden koetsen’ het land in om steun te verwerven voor haar oproep aan de politiek. Mensen die het eens zijn met de oproep konden hun steun betuigen op de Gouden Koetsen. Drie zeer zuinige auto’s die – nu nog – onder de belastingvrijstelling vallen.

Digitale handtekening

Op internet konden autobezitters hun digitale handtekening achterlaten op www.doenwatjebelooft.nl. Die moderne gouden koetsen, vol handtekeningen en boodschappen voor de politiek, werden vandaag symbolisch overgedragen aan de vaste Kamercommissie voor Financiën.

Met name in het kader van ‘vergroening’ gingen autobelastingen de afgelopen jaren keer op keer op de schop. De looptijd van een belastingmaatregel was soms minder dan twee jaar. Dat is om horendol van te worden, vindt de Bovag. Voor autobezitters, maar ook voor rijschoolhouders, autobedrijven, importeurs, fabrikanten, leasebedrijven en bedrijfsleven. Op basis van steeds veranderende belastingregels is het immers lastig calculeren en budgetteren.

Looptijd fiscale maatregelen

Daarom roepen Bovag en Stichting Autobelangen de politiek op om nieuwe fiscale maatregelen rond de auto tijdig aan te kondigen, met een vooraf te bepalen looptijd van minstens vier jaar. Onder het motto: ‘Beloofd is beloofd’. Dan weten consument en bedrijfsleven in elk geval voor een acceptabele periode waar ze aan toe zijn.

“Mocht het nieuwe kabinet besluiten om de pas onlangs ingevoerde mrb- en bpm-vrijstelling voor auto’s met de laagste CO2-uitstoot, aan te passen of zelfs af te schaffen, ontzie dan voor wat betreft de MRB tenminste de mensen die onlangs door de belastingvrijstellingen verleid zijn tot de aanschaf van zo’n groene auto”, vindt de belangenorganisatie.

Bovag deed met de Gouden Koetsen Alkmaar, Utrecht, Leeuwarden, Zwolle, Arnhem, Nijmegen, Roermond, Bunnik, Amsterdam, Tilburg en Den Haag aan.

Lees ook: ‘Maatregelen belastingvrije lesauto blijven voorlopig bestaan’

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.