lesauto, rijschool, Post

Opel maakt modellen zuiniger met start/stop-techniek

AUTOVANDAAG – Opel gaat haar modellen zuiniger maken met start/stop-techniek. Zo kunnen de Duitsers nu ook Insignia’s met 20% bijtelling aanbieden. De Corsa en Meriva zijn verkrijgbaar met affabriek LPG installatie, die Corsa is zelfs wegenbelastingvrij.

Nadat Opel onlangs de Agila 1.0 ecoFLEX introduceerde die voortaan met 14% bijtelling en vrijstelling voor BPM en wegenbelasting in het leven staat, pakt Opel door naar de andere modellen in de range.

LPG

Bij de Corsa keert de LPG-variant terug in het gamma. De vernieuwde versie heeft een zodanig lagere CO2-uitstoot (110 gram) dat deze versie – naast de ecoFLEX CDTI  diesel – nu wegenbelastingvrij is en in aanmerking komt voor 14% bijtelling

Zoals eerder aangekondigd wordt ook de Meriva affabriek met een LPG-installatie verkrijgbaar. Tegelijkertijd krijgt de Meriva 1.3 CDTI start/stop-techniek waardoor deze nu met 20% bijtelling kan worden gereden. Prijskaartjes hebben deze modellen nog niet.

Opel Astra

Voor de Opel Astra moeten rijinstructeurs die lage bijtelling wensen bij de Astra 1.3 CDTi Start&Stop zijn. Hoewel de tweeliterdiesel nu ook deze brandstofbesparende techniek meekrijg valt deze door z’n CO2-uitstoot (119gr) net buiten de bijtellingboot. Deze variant is verkrijgbaar vanaf 29.495 euro.

Last but not least kondigt Opel ook nog zuinigere Insignia’s aan. In de loop van het jaar verschijnen versies met een nog lagere CO2-uitstoot, waardoor de Duitsers met de Insignia hatchback en sedan Nederland kunnen prikkelen met 20% bijtelling, zowel met een benzine- als dieselvariant.

Verbruik

Specificaties en verbruikscijfers zijn niet bekend, al zal ten minste start/stop-techniek intrede doen. Sowieso worden aan 34 Opel modeluitvoeringen start/stop-techniek toegevoegd. Bestellen kan vanaf de start van de AutoRAI.

Bron: AutoVandaag, partner van VerkeersPro.nl

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.