Belg kampioen dronken rijden

De Belgische automobilist is kampioen als het gaat om dronken rijden. Dat blijkt uit een uitgebreid Europees onderzoek dat vijf jaar in beslag heeft genomen.

In deze periode werden 2500  bloedstalen van zwaargewonde automobilisten uit 7 landen afgenomen en gecontroleerd op sporen van alcohol en drugs. Uit de resultaten blijkt dat de Belgische automobilisten het vaakst in het glaasje hebben gekeken, meldt de Standaard.

Zeker één op de twee testte positief met een gemiddeld promillage van 1,6. Dat valt te vergelijken met 7 biertjes.

Nederland

Het gemiddelde promillage ligt in andere landen even hoog als in België, alleen komt het minder voor.  Zo bleek in Nederland 29,6 procent van de autobestuurders alcohol te hebben gedronken. Litouwen komt als beste jongetje uit de klas tevoorschijn. In deze voormalige Sovjet-republiek was maar 17.7 % van de automobilisten over de schreef gegaan.

Cannabis

In het zogeheten DRUID-onderzoek is ook getest op het gebruik van Cannabis. Ook hierin scoorde de Belgen het hoogst: 9,9 % van de bestuurders bleek sporen van cannabis in het bloed te hebben. De Nederlanders haalden nog geen 1,6 %.

De volledige resultaten van het onderzoek worden eind september op een congres in Keulen bekend gemaakt.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Belg kampioen dronken rijden”

John Willemsen|29.08.11|17:16

Verbaast dit iemand? De Belg is, wil ik wedden, ook kampioen bellen en rijden, fout parkeren, onzinnig en slecht beborden, idioot en verkeersonveilig gedrag, etc.. Het verbaast mij iedere dag weer dat er niet meer gewonden en doden vallen maar het verbaast me nooit wanneer dat wel gebeurt; “in de meeste gevallen zelf gezocht”, denk ik dan.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Belg kampioen dronken rijden | RijschoolPro

Belg kampioen dronken rijden

De Belgische automobilist is kampioen als het gaat om dronken rijden. Dat blijkt uit een uitgebreid Europees onderzoek dat vijf jaar in beslag heeft genomen.

In deze periode werden 2500  bloedstalen van zwaargewonde automobilisten uit 7 landen afgenomen en gecontroleerd op sporen van alcohol en drugs. Uit de resultaten blijkt dat de Belgische automobilisten het vaakst in het glaasje hebben gekeken, meldt de Standaard.

Zeker één op de twee testte positief met een gemiddeld promillage van 1,6. Dat valt te vergelijken met 7 biertjes.

Nederland

Het gemiddelde promillage ligt in andere landen even hoog als in België, alleen komt het minder voor.  Zo bleek in Nederland 29,6 procent van de autobestuurders alcohol te hebben gedronken. Litouwen komt als beste jongetje uit de klas tevoorschijn. In deze voormalige Sovjet-republiek was maar 17.7 % van de automobilisten over de schreef gegaan.

Cannabis

In het zogeheten DRUID-onderzoek is ook getest op het gebruik van Cannabis. Ook hierin scoorde de Belgen het hoogst: 9,9 % van de bestuurders bleek sporen van cannabis in het bloed te hebben. De Nederlanders haalden nog geen 1,6 %.

De volledige resultaten van het onderzoek worden eind september op een congres in Keulen bekend gemaakt.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Belg kampioen dronken rijden”

John Willemsen|29.08.11|17:16

Verbaast dit iemand? De Belg is, wil ik wedden, ook kampioen bellen en rijden, fout parkeren, onzinnig en slecht beborden, idioot en verkeersonveilig gedrag, etc.. Het verbaast mij iedere dag weer dat er niet meer gewonden en doden vallen maar het verbaast me nooit wanneer dat wel gebeurt; “in de meeste gevallen zelf gezocht”, denk ik dan.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.