Nieuwe, Audi A3

Nieuwe Audi A3 vanaf augustus leverbaar en kost 25.650 euro

AUTOVANDAAG – De nieuwe Audi A3 is over een paar weken te bestellen en staat vanaf augustus bij de dealer. Daarom maakt de importeur alvast prijzen bekend. Audi levert de nieuwe A3 vanaf 25.650 euro. Alle uitvoeringen komen in aanmerking voor 20% bijtelling.

Vanaf de leveringsstart is de nieuwe A3 leverbaar met keuze uit twee TFSI’s en een TDI. De benzinevarianten zijn de 1.4 TFSI (122 pk) en de 1.8 TFSI (180 pk). Die laatste is standaard gekoppeld aan de S tronic automaat en stoot slechts 130 gram CO2 uit. De voorlopige instapper zit daar nog tien gram onder. Vanaf augustus is de nieuwe A3 er ook met een 2.0 TDI, goed voor 150 pk en 106 gram CO2.

Uitrusting

Ten opzichte van de vorige A3 is de uitrusting aanzienlijk uitgebreid. Alle modellen hebben standaard onder meer MMI Radio met acht luidsprekers, airco, lichtmetalen velgen, een met leder bekleed stuur en verwarmbare buitenspiegels.

Als vanouds bieden de Pro Line en Pro Line Plus-pakketten nog meer luxe, zoals een middenarmsteun vóór, bestuurdersinformatiesysteem met kleurenscherm, multifunctioneel lederen stuur en het navigatiepakket inclusief SD-kaart-navigatie voor Europa, Audi Music interface met Bluetooth audio streaming, telefoonvoorbereiding basis en kaartweergave op 5.8 inch kleurenscherm. Kosten? 1650 euro. De Audi A3 in Pro Line Plus-uitvoering voegt hier nog xenonverlichting en een automatische airconditioning aan toe waardoor het totaalbedrag op 2950 euro uit komt.

Adaptive cruise control

Traditiegetrouw zijn er nog allerlei opties die de A3 verder op smaak brengen; denk bijvoorbeeld aan een Bang & Olufsen Sound System met 14 speakers en assistentiesystemen zoals adaptieve cruise control, rijstrookdetectie en dodehoekdetectie.

Zoals gezegd start de prijslijst bij 25.650 euro voor de A3 1.4 TFSI. Daarna volgt de 1.8 TFSI S tronic, die 32.400 euro moet opbrengen. De 2.0 TDI met zesbak staat te boek voor 30.250 euro. Later breidt Audi het motorpalet uit met onder meer een 105 pk sterke 1.6 TDI (99 gram CO2) en 1.2 TFSI (105 pk). Prijskaartjes hebben die motorversies nog niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Nieuwe Audi A3 vanaf augustus leverbaar en kost 25.650 euro”

n|16.05.12|12:08

is het dak van metaal of aluminium?
ivm een dak bord plaatsen, weet iemand dat?

michael|20.05.12|23:20

5 deurs komt later pas

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.