toyota, yaris, hybrid, lesautotestdag

Toyota presenteert onder meer Yaris Hybrid op Lesauto-testdag

Autofabrikant Toyota stelt vijf auto’s beschikbaar voor de Lesauto-testdag met Rijschoolbeurs op 26 november. Dat zijn de Toyota Yaris 1.5 Full Hybrid, Toyota Yaris 1.3 VVT-i Dynamic, Toyota Yaris 1.4D-4D Aspiration en de Prius Plug-in Hybrid Dynamic Business. Ze kunnen tijdens deze dag uitgebreid getest worden door de rijschoolbranche. Als Special Car neemt de importeur een heuse Toyota GT 86 mee.

De veelvoud aan modellen en motoren staan symbool voor het uitgebreide gamma van Toyota. Hierbij staan Milieu, lage Total Cost of Ownership, betrouwbaarheid en innovatie centraal.

Meld u direct kosteloos aan voor de Lesautotestdag via het inschrijfformulier.

Yaris Full Hybrid

De Yaris Full Hybrid (automaat) is de allereerste volledig hybride auto in zijn klasse. En met een CO2-uitstoot van 79 gr/km is de Full Hybrid Yaris tevens de zuinigste en schoonste in zijn klasse. De vaandeldrager van de nieuwe Yaris-serie kent een bijzonder laag brandstofverbruik van 3,5 l/100 km gemiddeld (ECE norm) en valt in de 14%-bijtellingscategorie.

Het batterijpakket van de Full Hybrid Yaris is in vergelijking tot dat van de Full Hybrid Auris 11 kilogram lichter en 20 procent kleiner. Hierdoor was het mogelijk de batterij ónder de achterste zitplaatsen te monteren met als gevolg dat de bagageruimte nagenoeg even groot is als die van de andere uitvoeringen (342 tegenover 347 liter).

Elektrisch rijden

De Full Hybrid Yaris kan tot snelheden van 50 km/uur en een afstand van twee kilometer volledig elektrisch rijden. Omdat de batterij wordt opgeladen zodra de auto remt, zal de Full Hybrid Yaris ook na deze twee kilometer nog met regelmaat 100% elektrisch rijden.

Wanneer de Full Hybrid Yaris in de elektrische modus rijdt, stoot hij geen CO2 én bovendien geen NOx en fijnstof uit. Daarbij maakt de Full Hybrid Yaris zo min mogelijk geluid. En met een gemiddeld verbruik van 3,1 l/100 km (volgens ECE norm) is de Full Hybrid Yaris ook binnen de stadsgrenzen buitengewoon zuinig.

Importeurs

Naast de Toyota-modellen, kunnen er tijdens de Lesauto-testdag met Rijschoolbeurs ook uitgebreid auto’s getest worden van de volgende importeurs:

 • Volkswagen
 • Renault
 • Mercedes-Benz
 • Kia
 • Hyundai
 • Volvo
 • Citroën
 • Opel
 • Peugeot

Programma

De dag is volledig verzorgd en gratis voor ondernemers en rijinstructeurs. Zij ontvangen onder meer een gratis luxe lunch en de hele dag door koffie, thee en frisdrank. Na het event is er een afsluitende borrel. Het belooft een leuke actieve dag te worden met een vol programma.

Tijdens de dag is er een bijbehorende Rijschoolbeurs waar toeleveranciers en organisaties uit de rijschoolbranche zich presenteren.

Meld u direct kosteloos aan voor de Lesautotestdag via het inschrijfformulier.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Toyota presenteert onder meer Yaris Hybrid op Lesauto-testdag | RijschoolPro
toyota, yaris, hybrid, lesautotestdag

Toyota presenteert onder meer Yaris Hybrid op Lesauto-testdag

Autofabrikant Toyota stelt vijf auto’s beschikbaar voor de Lesauto-testdag met Rijschoolbeurs op 26 november. Dat zijn de Toyota Yaris 1.5 Full Hybrid, Toyota Yaris 1.3 VVT-i Dynamic, Toyota Yaris 1.4D-4D Aspiration en de Prius Plug-in Hybrid Dynamic Business. Ze kunnen tijdens deze dag uitgebreid getest worden door de rijschoolbranche. Als Special Car neemt de importeur een heuse Toyota GT 86 mee.

De veelvoud aan modellen en motoren staan symbool voor het uitgebreide gamma van Toyota. Hierbij staan Milieu, lage Total Cost of Ownership, betrouwbaarheid en innovatie centraal.

Meld u direct kosteloos aan voor de Lesautotestdag via het inschrijfformulier.

Yaris Full Hybrid

De Yaris Full Hybrid (automaat) is de allereerste volledig hybride auto in zijn klasse. En met een CO2-uitstoot van 79 gr/km is de Full Hybrid Yaris tevens de zuinigste en schoonste in zijn klasse. De vaandeldrager van de nieuwe Yaris-serie kent een bijzonder laag brandstofverbruik van 3,5 l/100 km gemiddeld (ECE norm) en valt in de 14%-bijtellingscategorie.

Het batterijpakket van de Full Hybrid Yaris is in vergelijking tot dat van de Full Hybrid Auris 11 kilogram lichter en 20 procent kleiner. Hierdoor was het mogelijk de batterij ónder de achterste zitplaatsen te monteren met als gevolg dat de bagageruimte nagenoeg even groot is als die van de andere uitvoeringen (342 tegenover 347 liter).

Elektrisch rijden

De Full Hybrid Yaris kan tot snelheden van 50 km/uur en een afstand van twee kilometer volledig elektrisch rijden. Omdat de batterij wordt opgeladen zodra de auto remt, zal de Full Hybrid Yaris ook na deze twee kilometer nog met regelmaat 100% elektrisch rijden.

Wanneer de Full Hybrid Yaris in de elektrische modus rijdt, stoot hij geen CO2 én bovendien geen NOx en fijnstof uit. Daarbij maakt de Full Hybrid Yaris zo min mogelijk geluid. En met een gemiddeld verbruik van 3,1 l/100 km (volgens ECE norm) is de Full Hybrid Yaris ook binnen de stadsgrenzen buitengewoon zuinig.

Importeurs

Naast de Toyota-modellen, kunnen er tijdens de Lesauto-testdag met Rijschoolbeurs ook uitgebreid auto’s getest worden van de volgende importeurs:

 • Volkswagen
 • Renault
 • Mercedes-Benz
 • Kia
 • Hyundai
 • Volvo
 • Citroën
 • Opel
 • Peugeot

Programma

De dag is volledig verzorgd en gratis voor ondernemers en rijinstructeurs. Zij ontvangen onder meer een gratis luxe lunch en de hele dag door koffie, thee en frisdrank. Na het event is er een afsluitende borrel. Het belooft een leuke actieve dag te worden met een vol programma.

Tijdens de dag is er een bijbehorende Rijschoolbeurs waar toeleveranciers en organisaties uit de rijschoolbranche zich presenteren.

Meld u direct kosteloos aan voor de Lesautotestdag via het inschrijfformulier.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.