Peugeot, 208, testdag, lesauto

Peugeot met 208 en 508 dieselhybride naar Lesauto-testdag

Peugeot, 208, testdag, lesauto

Peugeot presenteert onder meer de nieuwe 208 tijdens de Lesauto-testdag op 26 november in Maarssen. Rijinstructeurs krijgen de gelegenheid om uitgebreid te testen met de 208 Blue Lease executive HDi 5-deurs (2x), 208 Allure HDI 5-deurs, 208 Allure 1.6 VTi 5-deurs (2x). Ook kan er kennis gemaakt worden met een van de drie dieselhybrides van Peugeot; de 508 RXH.

Peugeot is vertegenwoordigd in 160 landen, met 10.000 verkooppunten. Het merk weet motion & emotion overal te combineren.

Peugeot

In 2011 heeft Peugeot haar plaats in de wereld als leidend Frans automerk bevestigd en 2.114.000 voertuigen verkocht, waarvan 48% buiten Europa. In 2011 eindigde Peugeot in Nederland op de tweede positie in aantal verkochte personenauto’s.

Tijdens de Lesauto-testdag op 26 november in Maarssen zal voor de eerste keer de ‘Lesauto van het Jaar’ gekozen worden. Hiertoe geeft de rijschoolbranche een beoordeling aan de tientallen automodellen, die deze dag uitgebreid getest worden.

Lesauto’s

Van de volgende automodellen zijn deze dag in totaal een kleine 100 exemplaren beschikbaar om te testen

 • Volkswagen (nieuwe Golf 7, Polo, Up!)
 • Renault (nieuwe Clio)
 • Mercedes-Benz (nieuwe A-klasse)
 • Kia (Rio, Cee’d)
 • Hyundai (i20, i30, i40, ix35, Veloster)
 • Volvo (V40 diesel, V40 plug-in hybride)
 • Citroën (C3)
 • Toyota (Yaris, Prius, GT86)
 • Honda (diverse motoren cat. A, A1, A2 en volgmotor, Civic, Jazz)
 • Opel (Corsa, Astra, Ampera)
 • Peugeot (nieuwe 208, 508 RXH)
 • Ford (Fiësta, Focus, B-Max)
 • Alfa Romeo (Giulietta)
 • Fiat (Punto)

Rijschoolbeurs

Tijdens de Lesauto-testdag is er ook een Rijschoolbeurs, waar toeleveranciers en organisaties uit de rijschoolbranche zich presenteren. Deelnemende organisaties zijn CBR, Bovag & Bovemij, VRB/SRB, LBVI, Dation, Lens Media, Lesautoverhuur, VERJO, Haverkate Rijschool Adm. & Advies, ST Software, Rijschoolservice, Peter Claassen dubbele bedieningen, Flexpulse automatisering, Maxxis Banden, Stip to Media, VekaBest, Rijkswaterstaat en Green Dino.

De locatie van de lesautotestdag is Inn Style te Maarssen, op 10 autominuten van het centrum van Utrecht. Inn Style is een luxe, inspirerende locatie met voldoende gratis parkeergelegenheid en uitstekende horeca.

Plaatsen

Wegens overgrote belangstelling zijn de 500 plaatsen voor de Lesauto-testdag al vergeven. Meld u direct kosteloos aan voor de reservelijst van de Lesautotestdag met Rijschoolbeurs via het inschrijfformulier. Dan heeft u in ieder geval vanaf 14 uur gratis toegang tot de bijbehorende rijschoolbeurs.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.