deuk in auto, blikschade

Nederlandse automobilist rijdt meeste schades

Uit internationaal onderzoek komt naar voren dat de Nederlandse automobilist als slechtste uit de bus komt als het gaat om schades rijden. Van de Nederlanders heeft 64 procent weleens schade aan de auto gehad, terwijl dat percentage wereldwijd gemiddeld op 60 procent ligt.

Alleen al het afgelopen jaar liep een kwart van de Nederlandse autobezitters een of meerdere schades op aan de auto.

De bevindingen zijn afkomstig uit een onderzoek (International Cars Survey) dat Marktplaats en eBay hebben laten uitvoeren door Redshift Research. In totaal zijn ruim 10.000 automobilisten ondervraagd in tien landen, van wie 995 Nederlanders. De andere deelnemende landen waren: Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk, Argentinië, Australië, Canada en Colombia.

Parkeren

De meeste schades bij Nederlandse automobilisten ontstonden door kleine ongelukken (32 procent), het raken van een vast object bij het inparkeren (14 procent) of een andere auto (14 procent). Met het veroorzaken van inparkeerschade behoort Nederland eveneens tot de koplopers. Alleen de Italianen scoren nog slechter. Zo’n 25 procent heeft het afgelopen jaar tijdens parkeren een andere auto geraakt.

Driekwart van de Nederlandse automobilisten met een schade rijdt er mee door en laat de schade niet direct repareren. Maar een kwart laat zijn auto wel repareren, wereldwijd ligt dat percentage op 36 procent.

Onderhoud

De manier waarop de Nederlandse automobilist zijn auto onderhoudt, houdt ook al niet over. In Nederland zorgt 58 procent voor periodieke check ups en onderhoud, checkt of vervangt 56 procent regelmatig de olie, controleert 60 procent regelmatig de bandendruk en was 39 procent maandelijks de auto.

De Duitsers besteden de meeste aandacht aan hun auto: 60 procent brengt de auto regelmatig weg voor een onderhoudsbeurt, 75 procent checkt geregeld de bandendruk en 78 procent vervangt de ruitenvloeistof regelmatig.

Creatiever door de crisis

Directeur Remco Armee van Marktplaats denkt dat de economische crisis een rol speelt bij het matige onderhoud van de auto. Hij ziet wel dat automobilisten creatiever worden als ze overgaan tot reparatie.  “Zo zien we op Marktplaats dat steeds meer mensen zelf op zoek gaan naar een automonteur in de buurt of naar een vervangend onderdeel om schade te verhelpen. Zo steeg in 2012 het aangeboden auto-onderdelen met 15 procent ten opzichte van 2011.”

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Nederlandse automobilist rijdt meeste schades”

Youran van Ark|25.06.13|23:01

Onzin. Ben je wel eens in IT, ESP of FR geweest?
Nederlanders melden het meest bij de verzekering denk ik.
Hier gaan we voor een krasje al formulieren invullen waar ze daar gewoon doorrijden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederlandse automobilist rijdt meeste schades | RijschoolPro
deuk in auto, blikschade

Nederlandse automobilist rijdt meeste schades

Uit internationaal onderzoek komt naar voren dat de Nederlandse automobilist als slechtste uit de bus komt als het gaat om schades rijden. Van de Nederlanders heeft 64 procent weleens schade aan de auto gehad, terwijl dat percentage wereldwijd gemiddeld op 60 procent ligt.

Alleen al het afgelopen jaar liep een kwart van de Nederlandse autobezitters een of meerdere schades op aan de auto.

De bevindingen zijn afkomstig uit een onderzoek (International Cars Survey) dat Marktplaats en eBay hebben laten uitvoeren door Redshift Research. In totaal zijn ruim 10.000 automobilisten ondervraagd in tien landen, van wie 995 Nederlanders. De andere deelnemende landen waren: Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk, Argentinië, Australië, Canada en Colombia.

Parkeren

De meeste schades bij Nederlandse automobilisten ontstonden door kleine ongelukken (32 procent), het raken van een vast object bij het inparkeren (14 procent) of een andere auto (14 procent). Met het veroorzaken van inparkeerschade behoort Nederland eveneens tot de koplopers. Alleen de Italianen scoren nog slechter. Zo’n 25 procent heeft het afgelopen jaar tijdens parkeren een andere auto geraakt.

Driekwart van de Nederlandse automobilisten met een schade rijdt er mee door en laat de schade niet direct repareren. Maar een kwart laat zijn auto wel repareren, wereldwijd ligt dat percentage op 36 procent.

Onderhoud

De manier waarop de Nederlandse automobilist zijn auto onderhoudt, houdt ook al niet over. In Nederland zorgt 58 procent voor periodieke check ups en onderhoud, checkt of vervangt 56 procent regelmatig de olie, controleert 60 procent regelmatig de bandendruk en was 39 procent maandelijks de auto.

De Duitsers besteden de meeste aandacht aan hun auto: 60 procent brengt de auto regelmatig weg voor een onderhoudsbeurt, 75 procent checkt geregeld de bandendruk en 78 procent vervangt de ruitenvloeistof regelmatig.

Creatiever door de crisis

Directeur Remco Armee van Marktplaats denkt dat de economische crisis een rol speelt bij het matige onderhoud van de auto. Hij ziet wel dat automobilisten creatiever worden als ze overgaan tot reparatie.  “Zo zien we op Marktplaats dat steeds meer mensen zelf op zoek gaan naar een automonteur in de buurt of naar een vervangend onderdeel om schade te verhelpen. Zo steeg in 2012 het aangeboden auto-onderdelen met 15 procent ten opzichte van 2011.”

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Nederlandse automobilist rijdt meeste schades”

Youran van Ark|25.06.13|23:01

Onzin. Ben je wel eens in IT, ESP of FR geweest?
Nederlanders melden het meest bij de verzekering denk ik.
Hier gaan we voor een krasje al formulieren invullen waar ze daar gewoon doorrijden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.