Vernieuwde Volkswagen Polo leverbaar vanaf 16.750 euro

De vernieuwde Volkswagen Polo is vanaf mei van dit jaar beschikbaar. Met een beperkte oplage van 1.000 stuks is de ‘First Edition’ een auto voor ‘de snelle beslisser’, zo stelt de fabrikant. Hij heeft onder meer een aangescherpt uiterlijk en is als eerste in zijn klasse leverbaar met led-hoofdverlichting. De vernieuwde Polo wordt begin volgende maand gepresenteerd, maar is al te bestellen vanaf 16.750 euro inclusief BTW en BPM. 

Voor de Polo First Edition bestaat in eerste instantie de keuze uit verschillende benzinemotoren. Vanaf eind maart zijn dieselmotoren en de DSG-transmissie bestelbaar.

Uitrusting

De nieuwe Polo heeft een zogenaamde comfortline als basis. De auto wordt standaard geleverd met climatic airco, cruise control en Radio Composition Touch met 12,7 cm aanraakscherm. Daarnaast zijn mistlampen en bochtverlichting in de standaarduitrusting opgenomen.

De uitrusting van de auto is aangevuld met een designpakket met 16-inch lichtmetalen wielen en extra donkergetint glas aan de achterkant. De Polo heeft sportstoelen, aluminium pedalen, buitenspiegels in hoogglans zwart en led-kentekenverlichting. En hij beschikt over een zogenaamd connectivitypakket met bluetooth telefoonvoorbereiding en een multimediabox met USB-kabel, aldus de fabrikant.

Bijtelling

In eerste instantie geeft de nieuwe Volkswagen Polo keuze uit drie benzinemotoren in combinatie met een handbak. De basis wordt door een 55 kW/75 pk benzinemotor gevormd. Daarnaast zijn er twee varianten van 60kW/90 pk en 81 kW/110 pk beschikbaar. “Alle modellen van de Polo First Edition komen bij zakelijk gebruik in aanmerking voor 20 procent fiscale bijtelling”, zo laat Volkswagen weten.

De vernieuwde Polo heeft een nieuw uiterlijk en is leverbaar met led-hoofdverlichting en digitale radio DAB+. Daarnaast heeft de auto een aangepast dashboard en maakt MirrorLink het mogelijk om via de auto apps op smartphones te bedienen.

Veiligheid

De nieuwe modellen bieden standaard Multi-Collision Braking. Dit zet de Polo na een aanrijding ‘op de rem’ en voorkomt doorschieten. De optionele radargestuurde cruise control zorgt voor automatisch afstand houden tot voorliggers. Front Assist en City Emergency Braking herkennen gevaarlijke situaties vóór de auto en kunnen de bestuurder waarschuwen. Wanneer nodig kan de auto ook ‘beslissen’ om te remmen.

“Het Driver Alert System waarschuwt als afgeleid of vermoeid gedrag van de bestuurder wordt herkend. En voor de dynamiek is er het onderstel met elektronische schokdempers”, zo stelt de fabrikant. De prijzen voor de vernieuwde Polo variëren tussen 16.750 en 18.790 euro inclusief BTW en BPM.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.