Aanbod dieselmotoren voor nieuwe Golf Sportsvan uitgebreid

Volkswagen heeft het motorenaanbod voor de nieuwe Golf Sportsvan uitgebreid met een extra dieselmotor. De auto kan vanaf nu ook besteld worden met de 2.0 TDI van 110 kW/150 pk. Voorheen was de dieselversie alleen leverbaar met een 110 pk sterke 1.6 TDI. De Sportsvan werd in januari gepresenteerd en heeft ver voor zijn marktintroductie al meer dan 150 Nederlandse orders op zijn naam staan, zo laat de fabrikant weten.

De Golf Sportsvan met 2.0 TDI dieselmotor is leverbaar vanaf 35.191 euro (inclusief 21 procent btw en bpm). De fiscale bijtelling daarbij bedraagt 25 procent. Naast de uitbreiding van het motorengamma met deze dieselmotor, behoren ook twee benzinemotoren tot de nieuwe mogelijkheden. Het gaat om een 1.2 TSI van 81 kW/110 pk en de 1.4 TSI van 110 kW/150 pk.

Veiligheid

De Golf Sportsvan, 4,34 meter lang, 1,81 meter breed en 1,58 meter hoog, kenmerkt zich door scherpe lijnvoering en hoge zitpositie. Daarnaast zijn verschillende functies voor de veiligheid van de bestuurder en bijrijders toegevoegd. Zo wordt door middel van Front Assist een waarschuwingssignaal afgegeven op het moment dat de onderlinge afstand met een voorligger te klein wordt en zal de snelheid van het voertuig automatisch verminderen als de bestuurder niet op het signaal reageert.

Op het moment dat de Sportsvan van de eigen rijbaan af dreigt te wijken zonder daarbij richting aan te geven, worden kleine automatische stuurcorrecties ingezet om de bestuurder op subtiele wijze binnen de lijnen van de eigen rijbaan te houden. Een camera in de voorruit herkent daarvoor de belijning op het wegdek.

Aanrijding

Zodra de Sportsvan een mogelijke aanrijding detecteert, worden de veiligheidsgordels van de auto preventief extra aangespannen en wordt een maximale remdruk opgebouwd, zo laat Volkswagen weten. Het zogenaamde Pre Crash-systeem sluit vervolgens uit voorzorg automatisch de ramen en het schuifdak.

De nieuwe Golf is tevens uitgerust met zeven airbags, waaronder een knie-airbag voor de bestuurder en gordijnairbags voor afdekking van de hele zijkant van de auto.

Elektronisch

De auto kan met één vingerbeweging op de elektronische handrem worden gezet, aldus de producent. Het is ook mogelijk om met een druk op de knop de Auto Hold-functie in te schakelen, zodat er niet onbedoeld naar achteren of voren wordt gerold als de auto op een helling stilstaat. “De automatische rem schakelt zichzelf weer uit zodra de bestuurder gas geeft.”

Grootlichtassistentie detecteert daarnaast tegemoetkomend verkeer en past de verlichting hierop automatisch aan. Op die manier wordt voorkomen dat medeweggebruikers verblind worden. En vermoeidheidsherkenning behoort ook tot de mogelijkheden, zo laat Volkswagen weten.

Motor

De Golf Sportsvan is leverbaar met verschillende TDI-dieselmotoren. “Ze zijn ontwikkeld aan de hand van de meest recente commonrain-technologie”, aldus de fabrikant. “De motoren zijn standaard uitgerust met een roetfilter, waardoor ze zuiniger, krachtiger en schoner zijn dan de conventionele diesels.”

In het dashboard van de auto is touchscreen aanwezig, waarmee onder andere het klimaat- en navigatiesysteem bediend kan worden. Het is mogelijk om het scherm als splitscreen in te stellen, waardoor meerdere functies tegelijkertijd te bedienen zijn. Dat de auto praktisch van aard is, blijkt ook uit de verschuifbare achterbank en de mogelijkheid tot het creëren van maximaal 1.500 liter aan bagageruimte, zo wordt door Volkswagen aangegeven. De Golf Sportsvan is vanaf juni van dit jaar beschikbaar.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aanbod dieselmotoren voor nieuwe Golf Sportsvan uitgebreid | RijschoolPro

Aanbod dieselmotoren voor nieuwe Golf Sportsvan uitgebreid

Volkswagen heeft het motorenaanbod voor de nieuwe Golf Sportsvan uitgebreid met een extra dieselmotor. De auto kan vanaf nu ook besteld worden met de 2.0 TDI van 110 kW/150 pk. Voorheen was de dieselversie alleen leverbaar met een 110 pk sterke 1.6 TDI. De Sportsvan werd in januari gepresenteerd en heeft ver voor zijn marktintroductie al meer dan 150 Nederlandse orders op zijn naam staan, zo laat de fabrikant weten.

De Golf Sportsvan met 2.0 TDI dieselmotor is leverbaar vanaf 35.191 euro (inclusief 21 procent btw en bpm). De fiscale bijtelling daarbij bedraagt 25 procent. Naast de uitbreiding van het motorengamma met deze dieselmotor, behoren ook twee benzinemotoren tot de nieuwe mogelijkheden. Het gaat om een 1.2 TSI van 81 kW/110 pk en de 1.4 TSI van 110 kW/150 pk.

Veiligheid

De Golf Sportsvan, 4,34 meter lang, 1,81 meter breed en 1,58 meter hoog, kenmerkt zich door scherpe lijnvoering en hoge zitpositie. Daarnaast zijn verschillende functies voor de veiligheid van de bestuurder en bijrijders toegevoegd. Zo wordt door middel van Front Assist een waarschuwingssignaal afgegeven op het moment dat de onderlinge afstand met een voorligger te klein wordt en zal de snelheid van het voertuig automatisch verminderen als de bestuurder niet op het signaal reageert.

Op het moment dat de Sportsvan van de eigen rijbaan af dreigt te wijken zonder daarbij richting aan te geven, worden kleine automatische stuurcorrecties ingezet om de bestuurder op subtiele wijze binnen de lijnen van de eigen rijbaan te houden. Een camera in de voorruit herkent daarvoor de belijning op het wegdek.

Aanrijding

Zodra de Sportsvan een mogelijke aanrijding detecteert, worden de veiligheidsgordels van de auto preventief extra aangespannen en wordt een maximale remdruk opgebouwd, zo laat Volkswagen weten. Het zogenaamde Pre Crash-systeem sluit vervolgens uit voorzorg automatisch de ramen en het schuifdak.

De nieuwe Golf is tevens uitgerust met zeven airbags, waaronder een knie-airbag voor de bestuurder en gordijnairbags voor afdekking van de hele zijkant van de auto.

Elektronisch

De auto kan met één vingerbeweging op de elektronische handrem worden gezet, aldus de producent. Het is ook mogelijk om met een druk op de knop de Auto Hold-functie in te schakelen, zodat er niet onbedoeld naar achteren of voren wordt gerold als de auto op een helling stilstaat. “De automatische rem schakelt zichzelf weer uit zodra de bestuurder gas geeft.”

Grootlichtassistentie detecteert daarnaast tegemoetkomend verkeer en past de verlichting hierop automatisch aan. Op die manier wordt voorkomen dat medeweggebruikers verblind worden. En vermoeidheidsherkenning behoort ook tot de mogelijkheden, zo laat Volkswagen weten.

Motor

De Golf Sportsvan is leverbaar met verschillende TDI-dieselmotoren. “Ze zijn ontwikkeld aan de hand van de meest recente commonrain-technologie”, aldus de fabrikant. “De motoren zijn standaard uitgerust met een roetfilter, waardoor ze zuiniger, krachtiger en schoner zijn dan de conventionele diesels.”

In het dashboard van de auto is touchscreen aanwezig, waarmee onder andere het klimaat- en navigatiesysteem bediend kan worden. Het is mogelijk om het scherm als splitscreen in te stellen, waardoor meerdere functies tegelijkertijd te bedienen zijn. Dat de auto praktisch van aard is, blijkt ook uit de verschuifbare achterbank en de mogelijkheid tot het creëren van maximaal 1.500 liter aan bagageruimte, zo wordt door Volkswagen aangegeven. De Golf Sportsvan is vanaf juni van dit jaar beschikbaar.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.