LZV-certificaat onbeperkt geldig bij afgifte vanaf maart 2015

LZV-certificaten die vanaf 1 maart 2015 worden afgegeven, zijn in tegenstelling tot de exemplaren die nu worden verstrekt onbeperkt geldig. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft in samenspraak met CCV besloten dat de huidige geldigheidstermijn over enkele maanden vervalt, zo meldt het CBR. Om in het bezit te blijven van het LZV-document voor lange zware voertuigen moet chauffeurs nu nog iedere vijf jaar verlenging aanvragen. 

Chauffeurs die lange zware voertuigen besturen, moeten in het bezit zijn van het speciale LZV-certificaat. Om dit document te krijgen, leggen ze een speciaal rijexamen af bij CCV. Verlengen moet gebeuren binnen één jaar voordat het bestaande certificaat verloopt. Het gaat om een administratieve handeling die komt te vervallen.

LZV

Alle certificaten die vanaf 1 maart 2015 worden afgegeven zijn met het besluit van het ministerie onbeperkt geldig. “Dat betekent dat de chauffeurs met een LZV-certificaat hun document na 1 maart 2015 nog maar één keer hoeven te verlengen. Chauffeurs van wie het document is verlopen, moeten op dit moment opnieuw examen doen om weer in het bezit van een geldig LZV-certificaat te komen. Speciaal voor personen op wie deze situatie van toepassing is, is er een overgangsregeling in het leven gelopen”, zo wordt aangegeven.

“Vanaf 20 november kunnen zij hun LZV-certificaat verlengen zonder opnieuw examen te doen. Ze krijgen dan een certificaat dat vijf jaar geldig is”, aldus het CBR. “Als ze niet rijden met een LZV kunnen ze ook na 1 maart 2015 verlengen, zodat ze meteen een certificaat ontvangen dat onbeperkt geldig is”, aldus het CBR. Alle chauffeurs met een LZV-certificaat zijn hier per brief over geïnformeerd, zo laat het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen weten.

Vrachtauto

Lange zware vrachtvoertuigen worden ook wel Ecocombi’s genoemd en zijn vrachtautocombinaties van maximaal 25,25 meter lang en maximaal 60 ton zwaar. De maximale afmetingen en het totaalgewicht van normale vrachtautocombinaties zijn 18,75 meter en 50 ton.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

LZV-certificaat onbeperkt geldig bij afgifte vanaf maart 2015 | RijschoolPro

LZV-certificaat onbeperkt geldig bij afgifte vanaf maart 2015

LZV-certificaten die vanaf 1 maart 2015 worden afgegeven, zijn in tegenstelling tot de exemplaren die nu worden verstrekt onbeperkt geldig. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft in samenspraak met CCV besloten dat de huidige geldigheidstermijn over enkele maanden vervalt, zo meldt het CBR. Om in het bezit te blijven van het LZV-document voor lange zware voertuigen moet chauffeurs nu nog iedere vijf jaar verlenging aanvragen. 

Chauffeurs die lange zware voertuigen besturen, moeten in het bezit zijn van het speciale LZV-certificaat. Om dit document te krijgen, leggen ze een speciaal rijexamen af bij CCV. Verlengen moet gebeuren binnen één jaar voordat het bestaande certificaat verloopt. Het gaat om een administratieve handeling die komt te vervallen.

LZV

Alle certificaten die vanaf 1 maart 2015 worden afgegeven zijn met het besluit van het ministerie onbeperkt geldig. “Dat betekent dat de chauffeurs met een LZV-certificaat hun document na 1 maart 2015 nog maar één keer hoeven te verlengen. Chauffeurs van wie het document is verlopen, moeten op dit moment opnieuw examen doen om weer in het bezit van een geldig LZV-certificaat te komen. Speciaal voor personen op wie deze situatie van toepassing is, is er een overgangsregeling in het leven gelopen”, zo wordt aangegeven.

“Vanaf 20 november kunnen zij hun LZV-certificaat verlengen zonder opnieuw examen te doen. Ze krijgen dan een certificaat dat vijf jaar geldig is”, aldus het CBR. “Als ze niet rijden met een LZV kunnen ze ook na 1 maart 2015 verlengen, zodat ze meteen een certificaat ontvangen dat onbeperkt geldig is”, aldus het CBR. Alle chauffeurs met een LZV-certificaat zijn hier per brief over geïnformeerd, zo laat het bureau voor rijvaardigheidsbewijzen weten.

Vrachtauto

Lange zware vrachtvoertuigen worden ook wel Ecocombi’s genoemd en zijn vrachtautocombinaties van maximaal 25,25 meter lang en maximaal 60 ton zwaar. De maximale afmetingen en het totaalgewicht van normale vrachtautocombinaties zijn 18,75 meter en 50 ton.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.