Polo TSI eerste bezine-Volkswagen met label ‘BlueMotion’

De Polo 1.0 TSI is de eerste Volkswagen met benzinemotor die het zuinigheidslabel ‘BlueMotion’ krijgt. Dat laat de auto-importeur weten. Voorheen waren er slechts diesel-auto’s die de term aan zich mochten verbinden. “Deze Polo blinkt uit door gunstige verbruikscijfers en is voor particuliere en zakelijke rijders interessant”, zo verklaart Volkswagen. 

De eerste Volkswagen benzine-auto met het BlueMotion-label wordt als vijfdeurs-variant geleverd vanaf 17.130 euro inclusief BTW en BPM. Het verbruik is officieel vastgesteld op 4,1 l/100 km of 1 op 24,4 (CO2: 94 g/km). “Bijkomend pluspunt voor zakelijke rijders is de inschaling in de 20 procent-categorie van de fiscale bijtelling”, zo laat Volkswagen weten.

Auto

De Polo TSI BlueMotion is al te bestellen. Hij heeft een eenliter driecilindermotor met directe brandstofinjectie en een turbo. Hij wordt daarnaast standaard geleverd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. “De 70 kW/95 pk sterke 1.0 TSI is goed voor pittig rijplezier”, zo wordt gesteld. De sprint van 0 naar100  duurt naar zeggen van de importeur 10,5 seconden en de topsnelheid bedraagt 195 km/h.

Ook de BlueMotion-Polo is direct als zodanig te herkennen, zo wordt aangegeven. “Dat zit hem in de achterspoiler, de skirt en de ‘eigen’ lichtmetalen wielen.” Ook de dichte grille en de interieuruitrusting komen overeen met de BlueMotion-stijl. “Handige en comfortabele details zijn de standaard airco, de boordcomputer, het gekoelde dashboardkastje en de variabele laadvloer.”

Innovatie

De bezine-Polo Blue Motion is daarnaast leverbaar met het Radiosysteem Composition Media met groot aanraakscherm, digitale radio-ontvangst (DAB+), het Connectivitypakket en spraakbediening. Ook de nieuwste assistentiesystemen zijn leverbaar. Bijvoorbeeld adaptive cruise control met Front Assist en City Emergency Braking. Daarnaast worden met het Winterpakket verwarme stoelen en verwarmde ruitensproeiers geleverd, zo stelt de importeur.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Polo TSI eerste bezine-Volkswagen met label ‘BlueMotion’ | RijschoolPro

Polo TSI eerste bezine-Volkswagen met label ‘BlueMotion’

De Polo 1.0 TSI is de eerste Volkswagen met benzinemotor die het zuinigheidslabel ‘BlueMotion’ krijgt. Dat laat de auto-importeur weten. Voorheen waren er slechts diesel-auto’s die de term aan zich mochten verbinden. “Deze Polo blinkt uit door gunstige verbruikscijfers en is voor particuliere en zakelijke rijders interessant”, zo verklaart Volkswagen. 

De eerste Volkswagen benzine-auto met het BlueMotion-label wordt als vijfdeurs-variant geleverd vanaf 17.130 euro inclusief BTW en BPM. Het verbruik is officieel vastgesteld op 4,1 l/100 km of 1 op 24,4 (CO2: 94 g/km). “Bijkomend pluspunt voor zakelijke rijders is de inschaling in de 20 procent-categorie van de fiscale bijtelling”, zo laat Volkswagen weten.

Auto

De Polo TSI BlueMotion is al te bestellen. Hij heeft een eenliter driecilindermotor met directe brandstofinjectie en een turbo. Hij wordt daarnaast standaard geleverd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. “De 70 kW/95 pk sterke 1.0 TSI is goed voor pittig rijplezier”, zo wordt gesteld. De sprint van 0 naar100  duurt naar zeggen van de importeur 10,5 seconden en de topsnelheid bedraagt 195 km/h.

Ook de BlueMotion-Polo is direct als zodanig te herkennen, zo wordt aangegeven. “Dat zit hem in de achterspoiler, de skirt en de ‘eigen’ lichtmetalen wielen.” Ook de dichte grille en de interieuruitrusting komen overeen met de BlueMotion-stijl. “Handige en comfortabele details zijn de standaard airco, de boordcomputer, het gekoelde dashboardkastje en de variabele laadvloer.”

Innovatie

De bezine-Polo Blue Motion is daarnaast leverbaar met het Radiosysteem Composition Media met groot aanraakscherm, digitale radio-ontvangst (DAB+), het Connectivitypakket en spraakbediening. Ook de nieuwste assistentiesystemen zijn leverbaar. Bijvoorbeeld adaptive cruise control met Front Assist en City Emergency Braking. Daarnaast worden met het Winterpakket verwarme stoelen en verwarmde ruitensproeiers geleverd, zo stelt de importeur.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.