SEAT Ateca

Nieuwe Ateca zorgt voor verkoopimpuls SEAT

Voor het vierde jaar op rij heeft SEAT meer auto’s verkocht dan het voorgaande jaar. De Spaanse autofabrikant leverde in 2016 in totaal 410.200 auto’s af, 2,6 procent meer dan in 2015 en het beste resultaat sinds 2007. In de laatste vier jaar zijn de verkopen van SEAT met 27,8 procent gestegen. Het verkoopsucces van SEAT is volgens de autofabrikant te danken aan de populariteit van de nieuwe Ateca.

In Nederland heeft SEAT het afgelopen jaar 8,447 auto’s verkocht. Daarmee heeft de autofabrikant een marktaandeel van 2,2 procent, een stijging van 16 procent ten opzichte van 2015.

Ateca

De SEAT Ateca staat sinds juli bij de dealers. Sindsdien zijn er 24.200 exemplaren van verkocht. Door de grote vraag naar de SUV stegen de verkopen van SEAT in de tweede helft van 2016 met 5,3 procent. Mede dankzij de Ateca boekte SEAT in de eerste negen maanden van 2016 een winst van 137 miljoen euro, ongeveer elf keer zoveel als in dezelfde periode een jaar eerder.

SEAT-directeur Luca de Meo is blij met de resultaten van zijn merk: “Het model is gloednieuw, maar is nu al de derde pijler onder het succes van SEAT. In 2017 gaat de Ateca nog veel meer bijdragen aan de verkopen van SEAT. Bovendien starten we het jaar met de vernieuwde Leon en introduceren we de vijfde generatie Ibiza en de nieuwe Arona, waardoor we onze verkoopdoelen nog hoger kunnen stellen.”

Leon

Naast de Ateca deden ook de Leon en Alhambra het goed. Beide modellen sloten 2016 af met verkooprecords. De verkoop van de Alhambra, die in 2016 twintig jaar bestond, groeide met 13,6 procent en werd 30.700 keer verkocht. De verkopen van de Leon stegen met 3 procent tot 165.000 exemplaren, waarmee SEAT’s bestseller zijn beste resultaat boekte sinds zijn introductie in 1999.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.