CBR stelt honderden praktijkexamens uit vanwege sneeuwval

In verband met de weersomstandigheden is dinsdag zo’n 20 procent van de rijexamens geschrapt. Dat blijkt uit cijfers van het CBR. Van de 2958 examens die op het programma stonden, gingen er 597 niet door vanwege de sneeuw.

In de provincie Zeeland werd besloten om maar liefst 60 van de 87 examens af te gelasten. Ook in Zuid-Holland ging een aanzienlijk deel van de rijexamens niet door: 224 van de 565. Ook in Utrecht (86 van 361), Noord-Brabant (109 van 445), Gelderland (60 van 319) en Noord-Holland (50 van 411) kon een deel van de kandidaten dinsdag geen examen doen. In de noordelijke provincies en in Limburg en Overijssel gingen vrijwel alle rijexamens door.

“Het CBR streeft er natuurlijk altijd naar om examens doorgang te laten vinden. Daarom bepalen we pas vlak voor het examen of het doorgaat of niet, waarbij de lokale omstandigheden leidend zijn. Het uitstel wordt vervolgens doorgegeven aan de rijopleider van de kandidaat. Kandidaten worden dus altijd gewoon op de examenlocatie verwacht”, aldus het CBR.

De kandidaten van wie het rijexamen is uitgesteld, krijgen de mogelijkheid om zo spoedig mogelijk opnieuw examen te doen. Het CBR streeft er in ieder geval naar dat herexamens voor de auto binnen vijf weken kunnen worden gereserveerd en de overige praktijkexamens binnen zeven weken. Theorie-examens gaan overigens wel altijd door, ongeacht de weersomstandigheden.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

1 reactie op “CBR stelt honderden praktijkexamens uit vanwege sneeuwval”

Kees Nas|23.01.19|09:21

Winterbanden was toch de “ideale” oplossing?
Die werken TIJDENS sneeuwval.
De regeling is precies hetzelfde als voor de verplichte winterbanden.
We zijn gewoon op extra kosten gejaagd door het CBR.
Overigens ben ik het er wel eens dat examens uitgesteld moeten worden hoor maar dat de kosten verschoven zijn naar instructeur zonder winterbanden is natuurlijk raar.
Gelukkig zijn er ook all weather banden waarmee je niet meer hoeft te wisselen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR stelt honderden praktijkexamens uit vanwege sneeuwval | RijschoolPro

CBR stelt honderden praktijkexamens uit vanwege sneeuwval

In verband met de weersomstandigheden is dinsdag zo’n 20 procent van de rijexamens geschrapt. Dat blijkt uit cijfers van het CBR. Van de 2958 examens die op het programma stonden, gingen er 597 niet door vanwege de sneeuw.

In de provincie Zeeland werd besloten om maar liefst 60 van de 87 examens af te gelasten. Ook in Zuid-Holland ging een aanzienlijk deel van de rijexamens niet door: 224 van de 565. Ook in Utrecht (86 van 361), Noord-Brabant (109 van 445), Gelderland (60 van 319) en Noord-Holland (50 van 411) kon een deel van de kandidaten dinsdag geen examen doen. In de noordelijke provincies en in Limburg en Overijssel gingen vrijwel alle rijexamens door.

“Het CBR streeft er natuurlijk altijd naar om examens doorgang te laten vinden. Daarom bepalen we pas vlak voor het examen of het doorgaat of niet, waarbij de lokale omstandigheden leidend zijn. Het uitstel wordt vervolgens doorgegeven aan de rijopleider van de kandidaat. Kandidaten worden dus altijd gewoon op de examenlocatie verwacht”, aldus het CBR.

De kandidaten van wie het rijexamen is uitgesteld, krijgen de mogelijkheid om zo spoedig mogelijk opnieuw examen te doen. Het CBR streeft er in ieder geval naar dat herexamens voor de auto binnen vijf weken kunnen worden gereserveerd en de overige praktijkexamens binnen zeven weken. Theorie-examens gaan overigens wel altijd door, ongeacht de weersomstandigheden.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

1 reactie op “CBR stelt honderden praktijkexamens uit vanwege sneeuwval”

Kees Nas|23.01.19|09:21

Winterbanden was toch de “ideale” oplossing?
Die werken TIJDENS sneeuwval.
De regeling is precies hetzelfde als voor de verplichte winterbanden.
We zijn gewoon op extra kosten gejaagd door het CBR.
Overigens ben ik het er wel eens dat examens uitgesteld moeten worden hoor maar dat de kosten verschoven zijn naar instructeur zonder winterbanden is natuurlijk raar.
Gelukkig zijn er ook all weather banden waarmee je niet meer hoeft te wisselen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.