Rijden in het buitenland stressvol voor veel automobilisten

Ontspannen reizen naar je vakantiebestemming is voor veel Nederlanders niet weggelegd. Rijden in het buitenland blijkt voor een derde van de Nederlanders spannend. Dat meldt de vergelijkingssite Autoverzekering.nl die er onderzoek naar deed. En dan kunnen de irritaties in de auto ook nog eens hoog oplopen.

Met de zomervakantie in het vooruitzicht ondervroeg de website duizend automobilisten. Daaruit blijkt niet alleen dat rijden in het buitenland voor veel van hen stressvol is, maar ook dat bestuurders de adviezen van passagiers niet echt kunnen waarderen. Van de ondervraagden vindt meer dan 60 procent het irritant om commentaar te krijgen over hun rijstijl. Dat neemt niet weg dat het wel gebeurt: 35 procent van de vrouwen maakt zich er schuldig aan en 17 procent van de mannen.

Mannen rijden vaker schade

Uit de enquête kwam verder naar voren dat mannen gezien worden als de beste chauffeur. Zij rijden dan ook vooral in het buitenland en nemen de lange stukken voor hun rekening. Daar staat tegenover dat vrouwen zich beter houden aan de verkeersregels.

Toch veroorzaken de mannelijke chauffeurs de meeste en de grootste schades, zo blijkt uit het onderzoek van Autoverzekering.nl. Ze hebben vaker een aanrijding met een ander voertuig of rijden hun auto total loss. Vrouwen zijn weer vaker verantwoordelijk voor kleinere schades als gevolg van te hard tegen een stoeprand of drempel rijden. Ook zijn er meer vrouwen dan mannen die nog nooit een ongeluk hebben gehad.

Dat voldoende pauzes onderweg nemen nodig is om alert te blijven tijdens een lange reis, is algemeen bekend. Niettemin gaf 15 procent van de ondervraagden aan weleens slaperig achter het stuur te kruipen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.