Wikipedia Pleziervaart

Recreatievaartexamens lopen voortaan via het CBR

Vanaf 1 januari 2020 neemt het CBR de recreatievaartexamens af. Sinds 22 oktober is het mogelijk om de theorie-examens voor het Klein vaarbewijs I en II en het Groot pleziervaartbewijs II te reserveren via mijn.cbr.nl. 

Wie theorie-examen voor het vaarbewijs wil doen kan terecht op één van de 20 CBR-locaties. Vanaf deze datum kan ook het praktijkexamen CWO Groot Motorschip II gereserveerd worden via het aanvraagformulier op de website.

Inhoud blijft gelijk

Het CBR neemt de taken over van Vamex. Het examen bij het rijvaardigheidsbureau is gelijk aan de huidige examens qua inhoud en zwaarte. Ook de examentarieven blijven nagenoeg gelijk aan de huidige tarieven. Vanwege de verhuizing van Vamex naar het CBR is onzekerheid ontstaan over de inhoud en vorm van het examen bij toekomstige kapiteins, dat heeft geleid tot een run op de examenplekken. Zowel CBR als Vamex verzekeren kandidaten ervan dat er inhoudelijk niets wordt gewijzigd en dat er geen praktijkexamen wordt toegevoegd.

Lees ook: Examen vaarbewijs voortaan via CBR

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.