Examen vaarbewijs voortaan via CBR

Vanaf 1 januari 2020 neemt het CBR de recreatievaartexamens af. Het gaat om het Klein vaarbewijs I en II en het Groot pleziervaartbewijs. Het CBR neemt deze taak over van Vamex.

De examens die het CBR gaat afnemen zijn gelijk aan de huidige examens qua inhoud en zwaarte. Ook de examentarieven blijven nagenoeg gelijk aan de huidige tarieven. Inmiddels zijn alle examens voor 2019 bij Vamex gereserveerd. Dit betekent dat het voor nieuwe kandidaten niet meer mogelijk is om in 2019 examen te doen.

Run op examens

Vamex voegde dit jaar honderden extra examenmomenten toe, toch is de maximale capaciteit voor het vaarbewijs op de vijf locaties bereikt. Dit jaar worden nog 20.000 examens afgenomen. Vanwege de verhuizing naar het CBR is onzekerheid ontstaan over de inhoud en vorm van het examen bij toekomstige kapiteins, dat heeft geleid tot een run op de examenplekken. Zowel CBR als Vamex verzekeren kandidaten ervan dat er inhoudelijk niets wordt gewijzigd en dat er geen praktijkexamen wordt toegevoegd.

Reserveren

Toekomstige examenkandidaten kunnen per oktober bij het CBR terecht voor het reserveren van de recreatievaartexamens. Kandidaten kunnen dan vanaf januari 2020 op één van de twintig CBR-locaties theorie-examen doen. In de tweede helft van september volgt meer informatie over recreatievaartexamens op cbr.nl. Ook is dan de exacte datum bekend per wanneer kandidaten examens kunnen reserveren bij het CBR.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

2 reacties op “Examen vaarbewijs voortaan via CBR”

Louis Dekker|05.09.19|18:15

Dat wordt natuurlijk een ramp van ongekende omvang, nu reeds met de rijbewijzen maken ze er een zooitje van. 2 maanden wil ik me aandacht er gratis aan geven. Het zal leiden tot ontslagen maar ook een efficient werkend CBR.

Heije Wubs|08.09.19|14:16

Nou die kun je dus straks niet meer halen …zootje daar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.