Bob van Graft moet ict-problemen bij het CBR gaan oplossen

Het is vanaf 1 maart aan Bob van Graft om te zorgen voor een goedlopende ict-huishouding bij het CBR. Van Graft gaat er aan de slag als nieuwe chief information officer (CIO).

Bob van Graft nam deze week afscheid van de dienst it van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daar was hij verantwoordelijk voor een transformatieprogramma dat uitliep in een stategisch plan voor de komende vijf jaar. Hij voerde ook een reorganisatie bij it-afdeling door. 

Computersystemen

Bij het CBR is al heel lang de ict niet op orde, een overstap van computersystemen is de voornaamste oorzaak van de opgelopen wachttijden bij de rijbewijsverstrekker. Uit eerder onderzoek blijkt dat het nog jaren kan duren voordat alle ict-problemen zijn opgelost. Tienduizenden mensen, vooral 75-plussers en mensen met een aantekening in hun medische dossier, moeten maandenlang wachten op verlenging of verkrijgen van het rijbewijs. Vooralsnog lijkt het erop dat medio dit jaar de wachttijden zijn weggewerkt, wat niet betekent dat er achter de schermen niet hard gewerkt moet worden aan het op orde maken van de ict-huishouding. 

Het CBR heeft al aardig wat nieuwelingen aangetrokken om orde op zaken te stellen. Alexander Pechtold werd per 1 november 2019 benoemd als algemeen directeur. Een paar maanden eerder trad Jan Jurgen Huizing aan als operationeel directeur.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bob van Graft moet ict-problemen bij het CBR gaan oplossen | RijschoolPro

Bob van Graft moet ict-problemen bij het CBR gaan oplossen

Het is vanaf 1 maart aan Bob van Graft om te zorgen voor een goedlopende ict-huishouding bij het CBR. Van Graft gaat er aan de slag als nieuwe chief information officer (CIO).

Bob van Graft nam deze week afscheid van de dienst it van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daar was hij verantwoordelijk voor een transformatieprogramma dat uitliep in een stategisch plan voor de komende vijf jaar. Hij voerde ook een reorganisatie bij it-afdeling door. 

Computersystemen

Bij het CBR is al heel lang de ict niet op orde, een overstap van computersystemen is de voornaamste oorzaak van de opgelopen wachttijden bij de rijbewijsverstrekker. Uit eerder onderzoek blijkt dat het nog jaren kan duren voordat alle ict-problemen zijn opgelost. Tienduizenden mensen, vooral 75-plussers en mensen met een aantekening in hun medische dossier, moeten maandenlang wachten op verlenging of verkrijgen van het rijbewijs. Vooralsnog lijkt het erop dat medio dit jaar de wachttijden zijn weggewerkt, wat niet betekent dat er achter de schermen niet hard gewerkt moet worden aan het op orde maken van de ict-huishouding. 

Het CBR heeft al aardig wat nieuwelingen aangetrokken om orde op zaken te stellen. Alexander Pechtold werd per 1 november 2019 benoemd als algemeen directeur. Een paar maanden eerder trad Jan Jurgen Huizing aan als operationeel directeur.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.