Extra corona-maatregelen CBR: instructeur niet meer mee met examen

Foto van CBR

Het CBR gaat de maatregelen verder aanscherpen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Examenkandidaten met klachten van verkoudheid of koorts wordt gevraagd niet naar het examencentrum te komen. Zij kunnen contact opnemen met de klantenservice van het CBR en hun examen kosteloos naar een later moment verplaatsen.

In de theoriecentra in Eindhoven en Breda wordt het examenrooster aangepast, zodat het aantal theoriekandidaten en bezoekers dat tegelijk aanwezig is halveert. Dit gaat in vanaf maandag 16 maart voor in ieder geval vier weken (t/m 11 april). Het rooster voor beroepsexamens en recreatievaartexamens verandert niet.

Het CBR vraagt opleiders en begeleiders, zoals familie van kandidaten, om zo weinig mogelijk gebruik te maken van de wachtruimtes om het aantal contacten te beperken. Opleiders kunnen vanaf vrijdag 13 maart landelijk voorlopig niet meer meerijden met praktijkexamens. De educatieve cursussen in het kader van LEMA/EMA en EMG in Eindhoven worden uitgesteld.

Vermindering van aantal theorie-stoelen

Gezien de grote drukte op en rond de theoriecentra van het CBR is besloten om maatregelen te nemen, zodat er minder theoriekandidaten en -bezoekers tegelijk op het centrum zijn. Om theorieklanten toch zo goed mogelijk van dienst te zijn, verruimt het CBR de openingstijden van de theoriecentra naar de avonden en de zaterdagen. Om dit aangepaste examenrooster in te kunnen zetten, worden komend weekend alle theorie-examens A, B en AM voor Eindhoven en Breda afgelast. Kandidaten kunnen vanaf maandag 16 maart kosteloos een nieuw examen reserveren.

Verhuizing Zwolle

Het praktijkexamencentrum van CCV in Zwolle verhuist vanaf maandag naar een andere, tijdelijke locatie. De nieuwe oproepplaats is Cafe Restaurant Zalen de Mol aan de Heinoseweg 32 in Zwolle. Vanaf hier worden de praktijkexamens CDE, T en taxi gereden. De objectenlijst wijzigt vooralsnog niet voor de taxi-examens.

Reden voor de verhuizing is dat het CBR op de huidige locatie bij Nijwa in Zwolle vanwege maatregelen tegen het coronavirus, geen examens meer mag afnemen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

3 reacties op “Extra corona-maatregelen CBR: instructeur niet meer mee met examen”

Mark Geutjes|13.03.20|13:05

Wat een onzin…hebben opleiders standaard Corona?

haldun aksu|15.03.20|15:37

Cbr sluiten!

Astrid Van Tuyll|15.03.20|18:14

hoe zit het met verlopen van de theorie,,,,

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Extra corona-maatregelen CBR: instructeur niet meer mee met examen | RijschoolPro

Extra corona-maatregelen CBR: instructeur niet meer mee met examen

Foto van CBR

Het CBR gaat de maatregelen verder aanscherpen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Examenkandidaten met klachten van verkoudheid of koorts wordt gevraagd niet naar het examencentrum te komen. Zij kunnen contact opnemen met de klantenservice van het CBR en hun examen kosteloos naar een later moment verplaatsen.

In de theoriecentra in Eindhoven en Breda wordt het examenrooster aangepast, zodat het aantal theoriekandidaten en bezoekers dat tegelijk aanwezig is halveert. Dit gaat in vanaf maandag 16 maart voor in ieder geval vier weken (t/m 11 april). Het rooster voor beroepsexamens en recreatievaartexamens verandert niet.

Het CBR vraagt opleiders en begeleiders, zoals familie van kandidaten, om zo weinig mogelijk gebruik te maken van de wachtruimtes om het aantal contacten te beperken. Opleiders kunnen vanaf vrijdag 13 maart landelijk voorlopig niet meer meerijden met praktijkexamens. De educatieve cursussen in het kader van LEMA/EMA en EMG in Eindhoven worden uitgesteld.

Vermindering van aantal theorie-stoelen

Gezien de grote drukte op en rond de theoriecentra van het CBR is besloten om maatregelen te nemen, zodat er minder theoriekandidaten en -bezoekers tegelijk op het centrum zijn. Om theorieklanten toch zo goed mogelijk van dienst te zijn, verruimt het CBR de openingstijden van de theoriecentra naar de avonden en de zaterdagen. Om dit aangepaste examenrooster in te kunnen zetten, worden komend weekend alle theorie-examens A, B en AM voor Eindhoven en Breda afgelast. Kandidaten kunnen vanaf maandag 16 maart kosteloos een nieuw examen reserveren.

Verhuizing Zwolle

Het praktijkexamencentrum van CCV in Zwolle verhuist vanaf maandag naar een andere, tijdelijke locatie. De nieuwe oproepplaats is Cafe Restaurant Zalen de Mol aan de Heinoseweg 32 in Zwolle. Vanaf hier worden de praktijkexamens CDE, T en taxi gereden. De objectenlijst wijzigt vooralsnog niet voor de taxi-examens.

Reden voor de verhuizing is dat het CBR op de huidige locatie bij Nijwa in Zwolle vanwege maatregelen tegen het coronavirus, geen examens meer mag afnemen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

3 reacties op “Extra corona-maatregelen CBR: instructeur niet meer mee met examen”

Mark Geutjes|13.03.20|13:05

Wat een onzin…hebben opleiders standaard Corona?

haldun aksu|15.03.20|15:37

Cbr sluiten!

Astrid Van Tuyll|15.03.20|18:14

hoe zit het met verlopen van de theorie,,,,

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.