Rijexamen

CBR: theorie-examens starten 13 mei, praktijkexamens vanaf 18 mei

Het CBR gaat de examens spoedig weer hervatten. Vanaf woensdag 13 mei kunnen kandidaten theorie-examen doen bij het CBR. Dit geldt voor alle categorieën. Vanaf 18 mei is CBR ook weer geopend voor praktijkexamens auto, motor verkeersdeelneming en auto met aanhangwagen, tussentijdse toetsen en rijtesten. In alle examencentra worden strenge hygiënevoorschriften gehanteerd. In de voertuigen wordt gebruikgemaakt van mondkapjes voor de kandidaat en examinator.

De praktijkexamens zijn vanaf 13 mei door opleiders te reserveren. Kandidaten van wie het praktijkexamen was geannuleerd worden begin volgende week persoonlijk geïnformeerd. Zij krijgen voorrang. Het reserveren van theorie-examens kan vanaf maandag 11 mei. Voor kandidaten van wie het examen sinds 16 maart is geannuleerd is dit kosteloos. Examenkandidaten voor het beroepsvervoer krijgen voorrang bij het reserveren.

Beroepspraktijkexamens, praktijktoetsen en nascholing

Op 18 mei gaan de beroepspraktijkexamens gefaseerd van start. De eerste beroepspraktijkexamens zijn vanaf 13 mei te reserveren. Opleiders kunnen vanaf 13 mei nascholingscursussen en praktijktoetsen aanmelden die vanaf 18 mei plaatsvinden.

De nascholing zal in ieder geval tot 1 juni met aangepaste deelnemersaantallen (50%) worden uitgevoerd. Begin volgende week maakt CBR de richtlijnen bekend voor het geven van nascholingscursussen en het afnemen van praktijktoetsen.

Tot slot starten ook de cursussen ‘alcohol’ en ‘verantwoord rijgedrag’ weer, evenals de onderzoeken naar rijgeschiktheid en rijvaardigheid. Nieuwe cursussen kunnen binnenkort worden ingepland.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

3 reacties op “CBR: theorie-examens starten 13 mei, praktijkexamens vanaf 18 mei”

Marleen|08.05.20|20:29

Zijn ze bij het CBR nou zo slim, of zijn wij zo dom? Natuurlijk hadden onze gezamenlijke brancheverenigingen op z’n minst een mondkapje moeten voorschrijven in dat belachelijke rijschool protocol, waar Bassie en Adriaan nog de slappe lach van zouden krijgen.
Zeker nu het onderzoek van TNO naar aerosolen in de luchtcirculatie nog loopt.
Nee, die adviseerden de ventilatie en airco uit te zetten. En gewoon lekker knus dicht tegen de leerling aan blijven zitten hoor….Wat een sukkels!

Piet JW|09.05.20|14:53

CBR protocol al gelezen? Wel een folie scherm voor de B examens? Geen Folie scherm voor de B examens? De meeste rijscholen starten maandag al weer zonder dat het nou helemaal duidelijk is. Onderzoeken over hoe veilig met elkaar in de auto te zitten zijn nog niet afgerond. Maar maandag gaat er wel massaal gestart worden met B rijles. Iedereen doet maar iets dan. Lijkt mij nog te vroeg en onverantwoord in deze specifieke categorie. A-AM-eventueel C en Theorie oké! Maar B-BE en T ? Veel te vroeg!

Frits Colenbrander|10.05.20|10:01

ik hoop dat een leerling eerlijk blijft aangeven of hij corona heeft als hij met een week moet afrijden. maar ben blij dat we weer kunnen beginnen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.