T-rijbewijs

Praktijkexamens T-rijbewijs vanaf 15 juni van start

Tractor, BLOM

Vanaf 15 juni kunnen er bij het CBR weer praktijkexamens voor de trekker worden gereden. 

Het rijvaardigheidsbureau was nog niet gestart met de examens voor het T-rijbewijs. Het was wachten op de uitkomst van het TNO-onderzoek naar maatregelen om in veilig praktijkexamen te kunnen doen nu het coronavirus rondwaart. Dat onderzoek is nu afgerond en het blijkt dat ook deze examens, ondanks de kleine cabine waar examinator en kandidaat samen inzitten, op een verantwoorde manier kunnen doorgaan.

Herstart

Bij het praktijkexamen voor het T-rijbewijs gelden wel hygiënemaatregelen. Zowel de examinator als de kandidaat maken tijdens het examen gebruik van mondkapjes in het voertuig. Het CBR verstrekt de mondkapjes. Reserveren van de examen kan sinds woensdag 10 juni. Jaarlijks worden er zo’n 5.000 praktijkexamens voor de trekker afgenomen door het CBR.

De meeste praktijkexamens zijn ondertussen herstart. Alleen de examens voor directiechauffeur en de binnenvaart staan nog in de wacht.

Dat het afwachten was wanneer het T-examen weer zou kunnen, bracht leerlingen van de opleidingen Agrarisch Loonwerk, Groen en Cultuurtechniek in de problemen. Om een leerwerktraject te volgen is een T-rijbewijs noodzakelijk. Zo’n 800 tot 1.000 leerlingen in het voortgezet beroepsonderwijs kunnen zonder T-rijbewijs niet verder met hun opleiding.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 
Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Praktijkexamens T-rijbewijs vanaf 15 juni van start | RijschoolPro