Drie mensen in examenauto in aantal situaties toegestaan

Het CBR staat in een klein aantal situaties drie personen tegelijk in een auto toe. Dat gaat het rijvaardigheidsbureau doen vanaf 19 juni. Dat betekent onder meer dat de examens voor directiechauffeur worden hervat. Rijinstructeurs mogen vooralsnog niet meerijden met de reguliere praktijkexamens.

Het CBR heeft door onderzoeksbureau TNO laten onderzoeken hoe het met de veiligheid in voertuigen is gesteld nu het coronavirus nog rondwaart. Een van de conclusies van het onderzoek was dat een kuchscherm tussen kandidaat en examinator niet van toegevoegde waarde is, wel blijft het CBR mondkapjes gebruiken.

Vanaf 19 juni wordt ook toegestaan dat in sommige gevallen drie personen in een voertuig mogen zitten. Daardoor kunnen de RIS-begeleidingen voor rij-opleiders vanaf 22 juni weer plaatsvinden en kunnen praktijkexaminatoren in opleiding het laatste deel van hun opleiding afmaken. Of ook instructeurs in opleiding hun verplichte stage-uren in bij een examen of tussentijdse toets kunnen meerijden is nog onduidelijk, het CBR zegt daarover nog geen beslissing te hebben genomen.

Het rijvaardigheidsbureau wil zo veel mogelijk risico’s uitsluiten. Daarom kunnen rijinstructeurs voorlopig nog niet meerijden met de reguliere praktijkexamens.

Lees ook:

De ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus gaan snel en raken de rijschoolsector hard. RijschoolPro houdt een dossier bij over dit onderwerp. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

1 reactie op “Drie mensen in examenauto in aantal situaties toegestaan”

Mart Kuiper|13.06.20|12:18

Medewerkers van het CBR hebben allemaal groepsimmumiteit kennelijk.Toch is men als de dood om instructeurs mee te laten rijden want dan gaan plotseling alle corona toeters en bellen af want stel je toch eens voor….. Of zou het toch een andere reden hebben en is corona ineens een welkom excuus?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.