Rij-app van Vipconn verbindt telefoontjes in de auto door naar ‘secretaresse’

Veiliger autorijden zonder smartphone te gebruiken, terwijl er mensen die door de coronacrisis thuis zitten aan een baan worden geholpen? De ‘Bestuurders Assistent’ van het Zwolse bedrijf Vipconn moet in coronatijd twee vliegen in één klap slaan. 

De app blokkeert tijdens het autorijden automatisch alle andere apps en functies op de smartphone en schakelt alle telefoons, mails, appjes, sms’jes en andere berichten door naar een persoonlijke assistent, een PA, die alle zaken afhandelt. Bij zakenmensen kan dat hun eigen secretaresse zijn, maar gebruikers kunnen ook via Vipconn een PA krijgen. Dat zijn mensen die om tal van redenen aan huis gekluisterd zijn en werk zoeken. Zo is het bedrijf in gesprek met een stichting voor blinden en slechtzienden die vanuit hun huis dit werk kunnen doen.

Doorverbinden

De bedoeling van de app is ongelukken en onveilige situaties in het verkeer voorkomen door de smartphone om te leiden naar een assistent. Ondanks hoge boetes en voorlichtingscampagnes blijft dat zowel in Nederland als in andere landen een probleem. Daarnaast hoopt Vipconn meer banen te creëren in een tijd dat de werkloosheid vanwege de coronacrisis toeneemt. De ‘Bestuurders Assistent’ past ook in het beleid van de overheid om via innovatie de economie te laten groeien, vindt het bedrijf.

Vipconn-oprichter Piet ter Schure zit veel op de weg en merkte zelf hoe moeilijk het is de telefoon te negeren. Tegelijk besefte hij hoe gevaarlijk dat is. Daarom bedacht hij de service app, die naast veiligheid nieuwe banen kan scheppen. Voor mensen die door omstandigheden thuis zitten en nu, door de corona crisis, nog minder kans hebben op de arbeidsmarkt.

Veiliger verkeer

Hij besefte ook dat automatisering het tijdens het rijden niet altijd kan winnen van de mens. Daarom laat de ontwikkelde service app de eigen telefoon bijna alles doen wat je wilt, maar dan zonder er ook maar een blik op te werpen. De smartphone kan gewoon in de tas blijven. Een echte persoonlijke assistent(e) verzorgt het bellen, verstuurt berichten en zet afspraken in de agenda. Verder wordt alle andere afleiding voorkomen. Zo haalt de app mensen die thuis zitten uit hun isolement en wordt het verkeer een stuk veiliger.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.