CBR in gesprek met Gerrie Pol, de vrachtwagenchauffeur met één arm

Gerrie Pol heeft één arm, hij heeft er nooit twee gehad. Hij heeft al meer dan 30 jaar zijn C-rijbewijs en rijdt met een aangepaste melkwagen. Zijn rijbewijs werd onlangs niet verlengd. Omdat hij één arm heeft, zou hij ongeschikt zijn voor het besturen van motorrijtuigen in de categorieën C, CE, D en DE. Een bittere pil voor Pol, die niet meer kan werken. Hij haalde de krantenkoppen, daarna volgden Kamervragen en inmiddels is Pol in gesprek met het CBR, na tussenkomst van minister Van Nieuwenhuizen. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

5 reacties op “CBR in gesprek met Gerrie Pol, de vrachtwagenchauffeur met één arm”

Wim van Dusschoten|05.10.20|14:48

bij deze zit ik al een jaar zonder werk omdat mijn rijbewijs na 37 jaar schadevrije jaren niet wordt verlengt ivm glacoom een oog ziekte die al 8 jaar stabiel is ben door oogspecalist al 3 keer goed gekeurd maar cbr weigert C E rijbewijs te verlengen maar mag wel op een tractor rijden van 50 ton ik weet niet meer wat ik hier aan kan doen mvg wim

Klaas Groen|06.10.20|15:02

Ach ja, de minister hoeft niet zelf te rijden, dat doet haar chauffeur wel.

Anton van Hoogstraaten|06.10.20|23:58

Politieagent Dennis heeft bij een motorongeluk zijn rechterarm verloren en hij mag nu op de supersnelle Audi’s rijden met 250 km/u. Met één arm!

Inge Zaunbrecher|07.10.20|08:00

Uit oogpunt van veiligheid vind ik echt bullshit. Mensen die als expat hier komen en 30% regels die het mogelijk maken je rijbewijs om te ruilen is ook geen veiligheid waarborgen. Want de meesten kopen hun rijbewijs op de hoek van de straat voor 100 euro in hun eigen land. Hebben geen idee waar überhaupt het gaspedaal zit dat zegt mij wel genoeg als ik die mensen les geef omdat de lease maatschappij dit eist. Wanneer grijpt het CBR daar eens in als het hun om veiligheid gaat?

Inge Zaunbrecher|07.10.20|08:02

Uit het oogpunt van veiligheid vind ik echt bullshit!

Mensen die als expat hier komen en in de 30% regel vallen die het mogelijk maakt je rijbewijs om te ruilen is ook geen veiligheid waarborgen. Want de meesten kopen hun rijbewijs op de hoek van de straat voor 100 euro in hun eigen land. Hebben geen idee waar überhaupt het gaspedaal zit! Dat zegt mij wel genoeg als ik die mensen les geef omdat de lease maatschappij dit eist.
Wanneer grijpt het CBR daar eens in als het hun om veiligheid gaat?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR in gesprek met Gerrie Pol, de vrachtwagenchauffeur met één arm | RijschoolPro

CBR in gesprek met Gerrie Pol, de vrachtwagenchauffeur met één arm

Gerrie Pol heeft één arm, hij heeft er nooit twee gehad. Hij heeft al meer dan 30 jaar zijn C-rijbewijs en rijdt met een aangepaste melkwagen. Zijn rijbewijs werd onlangs niet verlengd. Omdat hij één arm heeft, zou hij ongeschikt zijn voor het besturen van motorrijtuigen in de categorieën C, CE, D en DE. Een bittere pil voor Pol, die niet meer kan werken. Hij haalde de krantenkoppen, daarna volgden Kamervragen en inmiddels is Pol in gesprek met het CBR, na tussenkomst van minister Van Nieuwenhuizen. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

5 reacties op “CBR in gesprek met Gerrie Pol, de vrachtwagenchauffeur met één arm”

Wim van Dusschoten|05.10.20|14:48

bij deze zit ik al een jaar zonder werk omdat mijn rijbewijs na 37 jaar schadevrije jaren niet wordt verlengt ivm glacoom een oog ziekte die al 8 jaar stabiel is ben door oogspecalist al 3 keer goed gekeurd maar cbr weigert C E rijbewijs te verlengen maar mag wel op een tractor rijden van 50 ton ik weet niet meer wat ik hier aan kan doen mvg wim

Klaas Groen|06.10.20|15:02

Ach ja, de minister hoeft niet zelf te rijden, dat doet haar chauffeur wel.

Anton van Hoogstraaten|06.10.20|23:58

Politieagent Dennis heeft bij een motorongeluk zijn rechterarm verloren en hij mag nu op de supersnelle Audi’s rijden met 250 km/u. Met één arm!

Inge Zaunbrecher|07.10.20|08:00

Uit oogpunt van veiligheid vind ik echt bullshit. Mensen die als expat hier komen en 30% regels die het mogelijk maken je rijbewijs om te ruilen is ook geen veiligheid waarborgen. Want de meesten kopen hun rijbewijs op de hoek van de straat voor 100 euro in hun eigen land. Hebben geen idee waar überhaupt het gaspedaal zit dat zegt mij wel genoeg als ik die mensen les geef omdat de lease maatschappij dit eist. Wanneer grijpt het CBR daar eens in als het hun om veiligheid gaat?

Inge Zaunbrecher|07.10.20|08:02

Uit het oogpunt van veiligheid vind ik echt bullshit!

Mensen die als expat hier komen en in de 30% regel vallen die het mogelijk maakt je rijbewijs om te ruilen is ook geen veiligheid waarborgen. Want de meesten kopen hun rijbewijs op de hoek van de straat voor 100 euro in hun eigen land. Hebben geen idee waar überhaupt het gaspedaal zit! Dat zegt mij wel genoeg als ik die mensen les geef omdat de lease maatschappij dit eist.
Wanneer grijpt het CBR daar eens in als het hun om veiligheid gaat?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.