CBR: theorie-examens met tolk weer mogelijk op meer locaties

In Amsterdam, Deventer en Groningen heeft CBR extra ruimtes gecreëerd waarin op een verantwoorde manier theorie-examens met tolk kunnen worden gedaan.

Vanaf maandag 12 oktober is het mogelijk om in Amsterdam weer tolkexamens te reserveren. Deventer en Groningen volgen vanaf 2 november. In Utrecht, Rijswijk en Eindhoven was het al die tijd mogelijk om tolkexamens te reserveren. In Eindhoven komt er vanaf 26 oktober een extra ruimte vrij voor het afnemen van individuele theorie-examens en examens met tolk.

CBR vraagt de kandidaat en rijscholen bij het reserveren van een theorie-examen met tolk erop te letten dat ze het juiste examen aanvragen. Voor het autotheorie-examen met tolk geldt de examencode BTH-I-T. Reserveer je in plaats van een tolk-examen een individueel begeleid examen, dan kan CBR dit examen niet afnemen in verband met afwijkende plantijden. Een kandidaat regelt zelf via TolkenNet een officiële tolk voor dit examen. Het rijvaardigheidsbureau raadt aan dit minstens veertien dagen voor het examen te doen.

Lees ook: 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.