Code 95 - U48 - WRM

Nascholing code 95 kan gewoon doorgaan

U48 - Code 95

De nascholingen voor code 95 bij verkeersscholen mogen voorlopig nog gewoon doorgaan. De nieuwe maatregelen die dinsdag door de overheid zijn afgekondigd vormen géén aanleiding om het aantal deelnemers dat aan de cursus deelneemt naar beneden bij te stellen. Praktijktrainingen mogen nog steeds met drie personen in het voertuig worden verzorgd en voor theoriecursussen blijft het deelnemersaantal uit het Raamwerk nascholingscursus leidend.

Het CBR wil benadrukken dat ‘we er alleen samen voor kunnen zorgen dat we ook in de toekomst ons beroep en de noodzakelijke nascholing kunnen blijven uitoefenen’.

Naleving

Wel blijft het onverminderd van belang dat iedereen zich houdt aan de RIVM richtlijnen en de maatregelen van de overheid. De anderhalve meter afstand blijft essentieel en er moeten voldoende maatregelen op het gebied van hygiëne zijn getroffen. Aanvullend wordt een mondkapjesplicht geïntroduceerd bij zowel praktijktrainingen als theoretische cursussen. Het CBR sluit hiermee aan bij maatregelen en afspraken die gelden voor het verzorgen van rijlessen en in het MBO en voortgezet onderwijs.

Om er met elkaar voor te zorgen dat de nascholing ook in de toekomst op een veilige en verantwoorde manier kan worden voortgezet, zal er door het CBR worden toegezien op naleving van de maatregelen. Dit betekent ook dat er op grond van het Raamwerk nascholingscursussen een sanctie kan worden opgelegd, bijvoorbeeld als er sprake is van een uitvoeringslocatie die onvoldoende ruimte biedt aan het aanwezige aantal cursisten.

Flexibiliteit

Normaliter geldt dat opgeknipte cursussen en cursussen met e-learning binnen tien kalenderdagen afgerond moeten zijn. Anticiperend op onder andere mogelijke capaciteitsproblemen bij opleidingsinstituten en ziekte van cursisten verlengt het CBR deze termijn: als het tweede dagdeel van een opgeknipte cursus of het afrondende, klassikale dagdeel van een e-learning cursus vóór 14 december 2020 is afgerond, tellen de gevolgde nascholingsuren mee.

(Foto: bandencontrole, code 95)

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.