CBR start pilot met aangepaste toelatingseisen LZV-examen
transportsector

CBR start pilot met aangepaste toelatingseisen LZV-examen

Op dit moment mogen beroepschauffeurs een LZV-examen doen als zij minimaal vijf jaar een CE-rijbewijs (met code 95) hebben Foto: ANP

Beroepschauffeurs kunnen binnenkort wellicht eerder hun certificaat halen voor het besturen van lange zware voertuigen (LZV). Het CBR start namelijk een pilot om te bepalen of de toelatingseisen voor dit examen versoepeld kunnen worden. De versoepeling moet leiden tot een vermindering van het personeelstekort in de branche.

In de strijd tegen deze personeelstekorten in de transport- en logistieksector onderzocht het CBR of de toelatingseisen voor het examen lange zware voertuigen (LZV) versoepeld kunnen worden. Op dit moment mogen beroepschauffeurs een LZV-examen doen als zij minimaal vijf jaar een CE-rijbewijs (met code 95) hebben. Het CBR heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voorgesteld om deze toelatingseis te verlagen naar twee jaar met een minimumleeftijd van 21 jaar. Het ministerie is akkoord met het uitwerken van een pilot, en wil een mogelijk effect op de verkeersveiligheid monitoren.

Ingangsdatum

Het CBR is nog in overleg met het ministerie over de ingangsdatum van de pilot. Gezien de prangende vraag vanuit de transportbranche, is het van belang dat dit op korte termijn van start gaat. Het CBR bericht over de ingangsdatum en duur van de pilot, zodra hier duidelijkheid over is.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR start pilot met aangepaste toelatingseisen LZV-examen | RijschoolPro
CBR start pilot met aangepaste toelatingseisen LZV-examen
transportsector

CBR start pilot met aangepaste toelatingseisen LZV-examen

Op dit moment mogen beroepschauffeurs een LZV-examen doen als zij minimaal vijf jaar een CE-rijbewijs (met code 95) hebben Foto: ANP

Beroepschauffeurs kunnen binnenkort wellicht eerder hun certificaat halen voor het besturen van lange zware voertuigen (LZV). Het CBR start namelijk een pilot om te bepalen of de toelatingseisen voor dit examen versoepeld kunnen worden. De versoepeling moet leiden tot een vermindering van het personeelstekort in de branche.

In de strijd tegen deze personeelstekorten in de transport- en logistieksector onderzocht het CBR of de toelatingseisen voor het examen lange zware voertuigen (LZV) versoepeld kunnen worden. Op dit moment mogen beroepschauffeurs een LZV-examen doen als zij minimaal vijf jaar een CE-rijbewijs (met code 95) hebben. Het CBR heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voorgesteld om deze toelatingseis te verlagen naar twee jaar met een minimumleeftijd van 21 jaar. Het ministerie is akkoord met het uitwerken van een pilot, en wil een mogelijk effect op de verkeersveiligheid monitoren.

Ingangsdatum

Het CBR is nog in overleg met het ministerie over de ingangsdatum van de pilot. Gezien de prangende vraag vanuit de transportbranche, is het van belang dat dit op korte termijn van start gaat. Het CBR bericht over de ingangsdatum en duur van de pilot, zodra hier duidelijkheid over is.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.