Britse man 157 keer gezakt voor theorie-examen

Een 42-jarige Brit met een flink doorzettingsvermogen heeft eindelijk zijn theorie-examen behaald na 158 pogingen. Omgerekend heeft de toets hem waarschijnlijk meer dan 4000 euro gekost. Voor de praktijkexamens in Groot-Brittannië staat het record op 43 pogingen onder naam van een 72-jarige motorrijder.

Op de tweede plek staat een 34-jarige vrouw met 117 pogingen voor het theorie-examen. Dit zullen er nog meer worden, omdat ze nog niet is geslaagd. Deze vrouw is naar vermoeden al ruim 3000 euro kwijt. De derde plaats voor meeste pogingen is gegaan naar een 32-jarige man uit Wales die waarschijnlijk 2420 euro heeft uitgegeven aan 94 theorie-examens. Dit blijkt uit een artikel van Britse nieuwsbron The Sun.

Wijziging in test

Sinds 28 september is het theorie-examen gewijzigd in Groot-Brittannië, zodat deze toegankelijker wordt voor mensen met dyslexie, een leerstoornis en ontwikkelingsstoornissen, zoals autisme. Zo hebben ze het lezen van een casus vervangen door een videofragment die meerdere keren bekeken kan worden. Of dit ook de reden is dat de 42-jarige Brit bij zijn 158ste poging is geslaagd, is niet bekend.

Het theorie-examen kost 23 pond bij het Engelse CBR. De toets bestaat uit 50 meerkeuzevragen, waarvan er minimaal 43 goed moeten zijn, en een gevaarherkenningstest met 14 videofragmenten. Bij dit onderdeel kunnen maximaal 5 punten worden gescoord per ontwikkelend gevaar.

Record in Zuid-Korea

Het ultieme record komt vanuit Zuid-Korea waar een 68-jarige vrouw na 949 keer eindelijk was geslaagd voor haar theorie-examen. Haar eerste test was op 13 april 2005 en sindsdien deed ze haast elke werkdag een nieuwe poging. Gelukkig deed ze de praktijkexamens een stuk sneller. Volgens The New York Times slaagde ze voor beide rijvaardigheidstesten bij de vijfde poging. Van Hyundai kreeg ze als slagingscadeau een auto ter waarde van 16.800 dollar.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.