CBR: aantal in te halen examens loopt op tot ruim 600.000

Vanwege de coronamaatregelen is het aantal uitgestelde theorie- en praktijkexamens bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) opgelopen tot meer dan 600.000. Het CBR breekt momenteel het hoofd over hoe de achterstand kan worden ingelopen. Later vandaag geeft directeur Alexander Pechtold een persconferentie hierover. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

6 reacties op “CBR: aantal in te halen examens loopt op tot ruim 600.000”

Mart Kuiper|16.02.21|16:08

Er zijn wel mogelijkheden. De vraag is alleen hoe flexibel het CBR en het ministerie kan en wil zijn om dat uit te voeren.
Een uitzonderlijke situatie als deze vraagt ook om uitzonderlijke maatregelen. Met alleen de zaterdagochtend en een extra examen per examinator per dag ga je niets opschieten. Ook is hiermee na de eerste lockdown veel te laat gestart zodat deze achterstanden ook nu nog ver doorwerken. En achterstand creëert achterstand, kwestie van aantallen waar niet tegenop is te werken.

Jeffrey Smolders|16.02.21|18:31

De mogelijkheid om mensen die al in bezit zijn van een auto rijbewijs in bezit hebben geen nieuw theorieexamen te verplichten als ze motor rijbewijs willen hebben zou een optie kunnen zijn..

Kees Foks|16.02.21|20:51

Sowieso moet het theorie examen veranderd worden en weer tot de kern moet worden terug gebracht . Inzicht vragen zijn nutteloos voor beginnende leerlingen en geen onderwerp op het theorie examen.
Dit is de primaire taak voor de rij instructeur tijdens de praktijklessen. Het theorie examen moet zich beperken tot de verkeersregels.En de voor de maatschappelijke zo gewenste extra elementen daar is geen plaats voor.Met het voortdurend toevoegen van onderwerpen verzwaar je het theorie examen onnodig

Gijs van Maaswaal|16.02.21|21:08

Als we zorgen dat onze kandidaten pas examen doen als ze rijvaardig zijn, hoeven er geen tussentijdse toetsen afgenomen te worden, en die tijd kan benut worden door examens af te nemen.

Gijs van Maaswaal|16.02.21|21:09

ls we zorgen dat onze kandidaten pas examen doen als ze rijvaardig zijn, hoeven er geen tussentijdse toetsen afgenomen te worden, en die tijd kan benut worden door examens af te nemen.

Hubert Knops|18.02.21|00:17

Hoezo heeft het CBR een achterstand van ruim 600.000 examens? Er worden door de rijopleiders geen nieuwe leerlingen opgeleid dus staan er straks niet méér kandidaten in de wachtrij om examen te doen dan in december! Aan die gigantische aantallen kom je alleen wanneer je beide lockdownperiodes bij elkaar optelt en alle praktijk- en theorie-examens bij elkaar neemt. Dit is een probleem creëren waar er geen is! Na de eerste lockdown waren de wachttijden voor de praktijk snel onder controle!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.