Bumperkleven en smartphonegebruik blijken grootste ergernissen in het verkeer

Foto bij persbericht van Allianz: Bumperkleven en smartphone grootste ergernis in het verkeer

Medeweggebruikers zijn regelmatig een bron van frustratie. Voor een kwart van de Nederlanders staan bumperklevers op nummer één, gevolgd door automobilisten die met hun smartphone bezig zijn (21 procent). Snelheidsduivels worden ook een bron van ergernis gevonden; zij staan met 31 procent op plek drie.

Daarentegen ergert bijna een kwart van de Nederlanders zich juist aan langzame rijders. De 35-plussers (15 procent) ervaren dit sterker dan de jongere automobilisten tot 34 jaar (13 procent). Bijna een derde van de Nederlanders bestempelt linksrijders als irritant. Dit blijkt uit recent onderzoek van online verzekeraar Allianz Direct.

De top vijf van ergernissen in het verkeer is bumperklevers (59 procent), automobilisten die met hun smartphone bezig zijn (48 procent), snelheidsduivels (31 procent), linksrijders (29 procent) en automobilisten die afval uit het raam gooien (24 procent).

Smartphonegebruik

Een kwart van de vrouwen ergert zich eerder dan mannen (16 procent) aan automobilisten die op hun smartphone bezig zijn. Hoewel bijna de helft van de Nederlanders zich stoort aan andere automobilisten die hun smartphone gebruiken, zegt 28 procent zichzelf wel eens schuldig te maken aan bellen of appen achter het stuur.

Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct, vertelt: “De afgelopen jaren kwam de smartphone steeds als grootste bron van irritatie uit ons onderzoek, maar is nu voor het eerst weer iets aan het zakken op de lijst van ergernissen. Dit jaar staat de bumperklever bovenaan het lijstje. Een verklaring kan zijn dat we ons bewuster zijn geworden van de gevaren die het gebruik van een smartphone achter het stuur met zich meebrengt. Bovendien wordt hier tegenwoordig meer op gecontroleerd met speciale flitsers.”

Andere weggebruikers

Naast irritaties worden Nederlanders ook regelmatig afgeleid achter het stuur. Zoals de genoemde ergernissen doen vermoeden, staan andere weggebruikers (17 procent) met stip op afleiding nummer één, gevolgd door de smartphone (12 procent) en het gevoel van slaperigheid (9 procent). Opvallend is dat mannen (16 procent) iets vaker dan vrouwen (8 procent) de smartphone benoemen als grootste afleiding.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

1 reactie op “Bumperkleven en smartphonegebruik blijken grootste ergernissen in het verkeer”

A.b|13.04.21|13:19

Precies, ze rijden zichzelf kapot door gebruik van mobiele telefoons en bumperkleven en dan gaat meneer Roemer een onderzoek doen om de kwaliteit nog verder te verhogen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bumperkleven en smartphonegebruik blijken grootste ergernissen in het verkeer | RijschoolPro

Bumperkleven en smartphonegebruik blijken grootste ergernissen in het verkeer

Foto bij persbericht van Allianz: Bumperkleven en smartphone grootste ergernis in het verkeer

Medeweggebruikers zijn regelmatig een bron van frustratie. Voor een kwart van de Nederlanders staan bumperklevers op nummer één, gevolgd door automobilisten die met hun smartphone bezig zijn (21 procent). Snelheidsduivels worden ook een bron van ergernis gevonden; zij staan met 31 procent op plek drie.

Daarentegen ergert bijna een kwart van de Nederlanders zich juist aan langzame rijders. De 35-plussers (15 procent) ervaren dit sterker dan de jongere automobilisten tot 34 jaar (13 procent). Bijna een derde van de Nederlanders bestempelt linksrijders als irritant. Dit blijkt uit recent onderzoek van online verzekeraar Allianz Direct.

De top vijf van ergernissen in het verkeer is bumperklevers (59 procent), automobilisten die met hun smartphone bezig zijn (48 procent), snelheidsduivels (31 procent), linksrijders (29 procent) en automobilisten die afval uit het raam gooien (24 procent).

Smartphonegebruik

Een kwart van de vrouwen ergert zich eerder dan mannen (16 procent) aan automobilisten die op hun smartphone bezig zijn. Hoewel bijna de helft van de Nederlanders zich stoort aan andere automobilisten die hun smartphone gebruiken, zegt 28 procent zichzelf wel eens schuldig te maken aan bellen of appen achter het stuur.

Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct, vertelt: “De afgelopen jaren kwam de smartphone steeds als grootste bron van irritatie uit ons onderzoek, maar is nu voor het eerst weer iets aan het zakken op de lijst van ergernissen. Dit jaar staat de bumperklever bovenaan het lijstje. Een verklaring kan zijn dat we ons bewuster zijn geworden van de gevaren die het gebruik van een smartphone achter het stuur met zich meebrengt. Bovendien wordt hier tegenwoordig meer op gecontroleerd met speciale flitsers.”

Andere weggebruikers

Naast irritaties worden Nederlanders ook regelmatig afgeleid achter het stuur. Zoals de genoemde ergernissen doen vermoeden, staan andere weggebruikers (17 procent) met stip op afleiding nummer één, gevolgd door de smartphone (12 procent) en het gevoel van slaperigheid (9 procent). Opvallend is dat mannen (16 procent) iets vaker dan vrouwen (8 procent) de smartphone benoemen als grootste afleiding.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

1 reactie op “Bumperkleven en smartphonegebruik blijken grootste ergernissen in het verkeer”

A.b|13.04.21|13:19

Precies, ze rijden zichzelf kapot door gebruik van mobiele telefoons en bumperkleven en dan gaat meneer Roemer een onderzoek doen om de kwaliteit nog verder te verhogen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.