Ruim 30 procent meer campers en caravans verkocht

De verkoop van campers en caravans is dit jaar al bijna even hoog als heel 2020. Tot en met juli zijn er in 2021 bijna 6.600 nieuwe caravans gekocht, dat is 29,3 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. 

Het aantal nieuwe kampeerauto’s reikte in kalenderjaar 2020 tot 2.412, terwijl dit jaar tot en met juli al 2.394 exemplaren op kenteken zijn gezet. De verkoopstijging in de eerste zeven maanden van 2021 ten opzichte dezelfde periode vorig jaar bedraagt 32 procent. Een dezer dagen zal het absolute jaarrecord qua camperverkoop reeds worden gebroken. De afzet van nieuwe caravans ligt op koers om dit jaar voor het eerst sinds 2011 de grens van 8.000 stuks te passeren. Dit blijkt uit cijfers van BOVAG, Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en RDC.

Hoogste aantal occasions

De vakhandel leverde dit jaar ook het hoogste aantal tweedehands caravans af sinds 2011. Voor het eerst in 10 jaar werden er in de eerste zeven maanden van het jaar meer dan 10.000 stuks verkocht; 10.045 om precies te zijn en dat was 9,6 procent meer dan een jaar geleden. Tussen particulieren onderling werden ruim 23.000 gebruikte caravans verhandeld, oftewel bijna 16 procent meer dan in de periode januari tot en met juli 2020. De particuliere handel in tweedehands kampeerauto’s steeg slechts met anderhalf procent in vergelijking met vorig jaar, tot 12.247 transacties. De vakhandel daarentegen noteerde dit jaar tot en met juli een plus van maar liefst 28 procent in de verkoop van camperoccasions. In totaal verlieten de afgelopen zeven maanden 11.056 gebruikte kampeerauto’s de showrooms.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.