Instructeur uit Noord-Brabant betastte meisjes tijdens rijles

Kind, auto, jong, tiener, foto van Unsplash

Twee vrouwen van 16 en 17 jaar zijn in 2019 en 2020 betast door hun rij-instructeur. Dat vertelden ze woensdag in de rechtbank in Den Bosch. De 54-jarige man zou de bovenbenen en de borsten van de meisjes hebben aangeraakt. Dit meldt Omroep Brabant. 

Volgens justitie moet de rij-instructeur acht maanden de cel in voor het betasten van twee jonge vrouwen tijdens de rijles. Zij vertelden in de rechtbank dat de instructeur zijn hand op hun bovenbenen legde en ook hun borsten aanraakten. Ook zou hij, volgens verslag van Omroep Brabant, meer seksuele bewegingen hebben gemaakt.

De officier van justitie eist acht maanden celstraf en vier maanden voorwaardelijk voor als hij opnieuw de fout in gaat. Daarnaast mag hij geen instructeur meer zijn en moet hij ruim 5.000 euro aan schadevergoedingen betalen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.