CBR versoepelt coronamaatregelen vanaf 25 september

CBR, foto door Promedia

Vanaf zaterdag 25 september versoepelt het kabinet de coronamaatregelen. Bij het CBR mogen vanaf die datum meer kandidaten tegelijk de ruimte voor het theorie-examen in. Meerijden bij het rijexamen zit er voor rijinstructeurs nog even niet in. Wel mogen vanaf maandag 4 oktober instructeurs mee met de tussentijdse toets, RIS- en faalangstexamens.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

5 reacties op “CBR versoepelt coronamaatregelen vanaf 25 september”

Tom Brunen|17.09.21|16:26

Mag er ook al meegereden worden met reguliere praktijkexamens? Aangezien dit niet specifiek benoemd wordt

Bas Kroeze|20.09.21|08:37

Fijn dat het virus al zover is dat het onderscheid kan maken wie een TTT heeft of een RIS-examen of een faalangstexamen het slaat volgens mij totaal nergens op dat er met reguliere examens nog niet mag worden meegereden terwijl dat m.i. voor de kandidaten en instructeurs toch echt wel een toegevoegde waarde kan hebben
Ook hier zien we weer dat het CBR met haar machtspositie een totaal eigen koers mag varen zonder ook maar enige inbreng van de rijscholen en ervaring van de instructeurs !!!

Els van Voren|20.09.21|16:35

@ Bas,
Dit is het zoveelste onderonsje met een selectief groepje RIS rijscholen (die zelf hun examens bij het CBR doen, dus extra geld opleveren) de vraag die de ruim 7000 niet RIS rijscholen zich moeten afvragen is of er hier geen sprake is van belangenverstrengelingen! En wederom zijn de brancheverenigingen weer oorverdovend stil, of zitten daar alleen maar RIS rijscholen? Wel lid, maar geen RIS rijschool kijk dan nog eens naar je lidmaatschap, opzeggen kan tot 30-09 aanstaande!

Mart Kuiper|20.09.21|17:10

Els, er zijn wel meer dubbele agenda’s. Ook tussen het CBR en de alg. Ned Wielrijders bond. Maar het is weer meten met 2 maten en er eigen regeltjes op nahouden onder het mom van “corona”, want daar kom je overal mee weg.

Azad Najeb|24.09.21|21:24

ik vind het apart en krom dat TTToets mag meerijden niet in echte praktijk examens

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR versoepelt coronamaatregelen vanaf 25 september | RijschoolPro

CBR versoepelt coronamaatregelen vanaf 25 september

CBR, foto door Promedia

Vanaf zaterdag 25 september versoepelt het kabinet de coronamaatregelen. Bij het CBR mogen vanaf die datum meer kandidaten tegelijk de ruimte voor het theorie-examen in. Meerijden bij het rijexamen zit er voor rijinstructeurs nog even niet in. Wel mogen vanaf maandag 4 oktober instructeurs mee met de tussentijdse toets, RIS- en faalangstexamens.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

5 reacties op “CBR versoepelt coronamaatregelen vanaf 25 september”

Tom Brunen|17.09.21|16:26

Mag er ook al meegereden worden met reguliere praktijkexamens? Aangezien dit niet specifiek benoemd wordt

Bas Kroeze|20.09.21|08:37

Fijn dat het virus al zover is dat het onderscheid kan maken wie een TTT heeft of een RIS-examen of een faalangstexamen het slaat volgens mij totaal nergens op dat er met reguliere examens nog niet mag worden meegereden terwijl dat m.i. voor de kandidaten en instructeurs toch echt wel een toegevoegde waarde kan hebben
Ook hier zien we weer dat het CBR met haar machtspositie een totaal eigen koers mag varen zonder ook maar enige inbreng van de rijscholen en ervaring van de instructeurs !!!

Els van Voren|20.09.21|16:35

@ Bas,
Dit is het zoveelste onderonsje met een selectief groepje RIS rijscholen (die zelf hun examens bij het CBR doen, dus extra geld opleveren) de vraag die de ruim 7000 niet RIS rijscholen zich moeten afvragen is of er hier geen sprake is van belangenverstrengelingen! En wederom zijn de brancheverenigingen weer oorverdovend stil, of zitten daar alleen maar RIS rijscholen? Wel lid, maar geen RIS rijschool kijk dan nog eens naar je lidmaatschap, opzeggen kan tot 30-09 aanstaande!

Mart Kuiper|20.09.21|17:10

Els, er zijn wel meer dubbele agenda’s. Ook tussen het CBR en de alg. Ned Wielrijders bond. Maar het is weer meten met 2 maten en er eigen regeltjes op nahouden onder het mom van “corona”, want daar kom je overal mee weg.

Azad Najeb|24.09.21|21:24

ik vind het apart en krom dat TTToets mag meerijden niet in echte praktijk examens

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.