Wil je duurzaam lesgeven in een handgeschakelde auto?

Bij duurzaam lesgeven denk je al snel aan een elektrische auto. Helaas is dit voor rijscholen nog niet de beste optie, vanwege onder meer de automaatcode 78. Rijden op Bio-CNG (groengas) is een duurzaam alternatief voor de elektrische auto en kan ook nog eens handgeschakeld.

Als leerlingen afrijden in een elektrische lesauto krijgen ze code 78 op het rijbewijs die bepaalt dat ze enkel in een automaat mogen rijden. Omdat elektrische auto’s momenteel nog flink in de minderheid zijn en duur in aanschaf, is dit vaak nog geen aantrekkelijke optie voor nieuwe bestuurders en dus voor rijscholen.

Er zijn naast de elektrische auto ook andere alternatieven die minder belastend zijn voor het milieu dan een benzine- of dieselauto. Eén daarvan is rijden op de brandstof Bio-CNG (groengas), waarmee je vrijwel geen CO2, stikstof, fijnstof en NOx uitstoot.

Actie voor rijscholen

Om rijscholen hiermee kennis te laten maken, is schone brandstofproducent OG (OrangeGas) een speciale actie gestart. “In de rijscholenbranche wordt er momenteel nog veel gereden met dieselmotoren. Dit komt door te weinig kennis van de mogelijkheden van duurzame mobiliteit. Met deze actie willen we meer rijscholen kennis laten maken met de voordelen van Bio-CNG, een schoon en goedkope optie voor duurzaam rijles geven”, verklaart Hilly Kuperus, Salesmanager Benelux bij OG.

Koop of lease bij OG een Volkswagen Polo  – inclusief dubbele bediening – op Bio-CNG en krijg zes maanden schone brandstof cadeau (gebaseerd op 40.000 kilometer per jaar). Na de gratis periode profiteer je van nog een groot voordeel van rijden op Bio-CNG. Het is namelijk een flink stuk goedkoper dan benzine, je betaalt 0,40 eurocent minder per liter. De voertuigen zijn uit voorraad leverbaar.

Maak een proefrit

Volgens OG rijdt Bio-CNG niet anders dan fossiele brandstoffen en is er voor de leerling geen verschil. Als je wilt ervaren hoe de Volkswagen Polo rijdt op Bio-CNG, staat er een auto klaar met dubbele bediening om tot twee weken gratis mee proef te rijden (excl. brandstofkosten). OG heeft gekozen voor de VW Polo, omdat deze vaak wordt gebruikt als lesauto. Rijd je liever een ander model? Dan kan OG deze ook leveren.

Ervaring van Rijschool Elestric

Rijschool Elestric rijdt ondertussen vier jaar op de duurzamere brandstof en merkt tevens dat de leerling weinig verschil merkt. “Als rijschool wou ik een bewuste keuze maken door te kiezen voor een zo schoon mogelijke handgeschakelde lesauto. Inmiddels rijden wij al ruim vier jaar op Bio-CNG met twee Audi’s A3 G-tron tot volle tevredenheid. De auto’s rijden soepel en ik vind dat een auto op Bio-CNG mooier loopt dan op benzine. Het effect is echt minimaal en het overschakelen gebeurt geheel automatisch, je merkt er praktisch niets van. Ook de leerlingen rijden de auto op Bio-CNG zonder problemen weg.”

Bio-CNG

Bio-CNG is een 100 procent schone brandstof die gemaakt wordt door OG. Deze brandstof wordt geproduceerd van afval afkomstig van GFT, afvalverwerking en rioolwaterzuivering. Bij het waterzuiveringsproces blijft slib achter als restproduct, waar vervolgens biogas uit vrij komt. Dit biogas wordt opgewaardeerd en gealloceerd aan de tankstations van OG. Er zijn in totaal 180 CNG tankstations in Nederland, waarvan 86 van OG.

Bekijk hier alle informatie over de actie.

Onderwerpen: ,

Auteur: De redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wil je duurzaam lesgeven in een handgeschakelde auto? | RijschoolPro

Wil je duurzaam lesgeven in een handgeschakelde auto?

Bij duurzaam lesgeven denk je al snel aan een elektrische auto. Helaas is dit voor rijscholen nog niet de beste optie, vanwege onder meer de automaatcode 78. Rijden op Bio-CNG (groengas) is een duurzaam alternatief voor de elektrische auto en kan ook nog eens handgeschakeld.

Als leerlingen afrijden in een elektrische lesauto krijgen ze code 78 op het rijbewijs die bepaalt dat ze enkel in een automaat mogen rijden. Omdat elektrische auto’s momenteel nog flink in de minderheid zijn en duur in aanschaf, is dit vaak nog geen aantrekkelijke optie voor nieuwe bestuurders en dus voor rijscholen.

Er zijn naast de elektrische auto ook andere alternatieven die minder belastend zijn voor het milieu dan een benzine- of dieselauto. Eén daarvan is rijden op de brandstof Bio-CNG (groengas), waarmee je vrijwel geen CO2, stikstof, fijnstof en NOx uitstoot.

Actie voor rijscholen

Om rijscholen hiermee kennis te laten maken, is schone brandstofproducent OG (OrangeGas) een speciale actie gestart. “In de rijscholenbranche wordt er momenteel nog veel gereden met dieselmotoren. Dit komt door te weinig kennis van de mogelijkheden van duurzame mobiliteit. Met deze actie willen we meer rijscholen kennis laten maken met de voordelen van Bio-CNG, een schoon en goedkope optie voor duurzaam rijles geven”, verklaart Hilly Kuperus, Salesmanager Benelux bij OG.

Koop of lease bij OG een Volkswagen Polo  – inclusief dubbele bediening – op Bio-CNG en krijg zes maanden schone brandstof cadeau (gebaseerd op 40.000 kilometer per jaar). Na de gratis periode profiteer je van nog een groot voordeel van rijden op Bio-CNG. Het is namelijk een flink stuk goedkoper dan benzine, je betaalt 0,40 eurocent minder per liter. De voertuigen zijn uit voorraad leverbaar.

Maak een proefrit

Volgens OG rijdt Bio-CNG niet anders dan fossiele brandstoffen en is er voor de leerling geen verschil. Als je wilt ervaren hoe de Volkswagen Polo rijdt op Bio-CNG, staat er een auto klaar met dubbele bediening om tot twee weken gratis mee proef te rijden (excl. brandstofkosten). OG heeft gekozen voor de VW Polo, omdat deze vaak wordt gebruikt als lesauto. Rijd je liever een ander model? Dan kan OG deze ook leveren.

Ervaring van Rijschool Elestric

Rijschool Elestric rijdt ondertussen vier jaar op de duurzamere brandstof en merkt tevens dat de leerling weinig verschil merkt. “Als rijschool wou ik een bewuste keuze maken door te kiezen voor een zo schoon mogelijke handgeschakelde lesauto. Inmiddels rijden wij al ruim vier jaar op Bio-CNG met twee Audi’s A3 G-tron tot volle tevredenheid. De auto’s rijden soepel en ik vind dat een auto op Bio-CNG mooier loopt dan op benzine. Het effect is echt minimaal en het overschakelen gebeurt geheel automatisch, je merkt er praktisch niets van. Ook de leerlingen rijden de auto op Bio-CNG zonder problemen weg.”

Bio-CNG

Bio-CNG is een 100 procent schone brandstof die gemaakt wordt door OG. Deze brandstof wordt geproduceerd van afval afkomstig van GFT, afvalverwerking en rioolwaterzuivering. Bij het waterzuiveringsproces blijft slib achter als restproduct, waar vervolgens biogas uit vrij komt. Dit biogas wordt opgewaardeerd en gealloceerd aan de tankstations van OG. Er zijn in totaal 180 CNG tankstations in Nederland, waarvan 86 van OG.

Bekijk hier alle informatie over de actie.

Onderwerpen: ,

Auteur: De redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.