CBR en defensie gaan samenwerken om kennis en ervaring te delen
intentieverklaring

CBR en Defensie willen samenwerken om kennis en ervaring te delen

CBR-directeur Alexander Pechtold (links) en kolonel Walter van Bijlevelt tekenen intentieverklaring Foto: CBR/OTCRij

Het CBR en Opleidings- en Trainingscentrum Rijden (OTCRij) van het Ministerie van Defensie hebben de eerste stap richting een samenwerking gezet. Kolonel Walter van Bijlevelt en CBR-directeur Alexander Pechtold hebben hun handtekening gezet onder een intentieverklaring die onder andere moet leiden tot kennisuitwisseling en gezamenlijke trainingen.

“OTCRij is voor het CBR geen onbekende, we hebben immers prachtige raakvlakken. Daarom is het nuttig om onze kennis en ervaring op het gebied van examineren te gaan delen”, laat Pechtold weten. “Daar komt bij dat OTCRij over een prachtig oefenterrein beschikt waar we in de toekomst een deel van de praktijkopleiding voor examinatoren kunnen laten plaatsvinden. Deze intentieverklaring is een eerste stap naar een samenwerking van twee partijen die elkaar kunnen versterken.”

Kolonel Van Bijlevelt sluit zich daarbij aan. “OTCRij en het CBR zijn twee spelers die een gedeelde mening hebben over het vakgebied examineren. Wij kijken met grote interesse naar de ontwikkelingen rond het Nationaal leerplan voor rijopleidingen. Het CBR is daar al volop mee bezig en we hopen dan ook een sprong te kunnen maken in onze kennisontwikkeling door deze samenwerking.”

‘Defensie-CBR’

Het CBR omschrijft het OTCRij als het ‘CBR van Defensie’. Zo worden er rijopleidingen voor de gehele krijgsmacht verzorgd en nemen ze de examens voor hun rekening. Ook beschikt het OTCRij, dat bestaat uit meer dan 23 kilometer aan wegen, over een opleidingscentrum voor rijinstructeurs en examinatoren.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR en Defensie willen samenwerken om kennis en ervaring te delen | RijschoolPro
CBR en defensie gaan samenwerken om kennis en ervaring te delen
intentieverklaring

CBR en Defensie willen samenwerken om kennis en ervaring te delen

CBR-directeur Alexander Pechtold (links) en kolonel Walter van Bijlevelt tekenen intentieverklaring Foto: CBR/OTCRij

Het CBR en Opleidings- en Trainingscentrum Rijden (OTCRij) van het Ministerie van Defensie hebben de eerste stap richting een samenwerking gezet. Kolonel Walter van Bijlevelt en CBR-directeur Alexander Pechtold hebben hun handtekening gezet onder een intentieverklaring die onder andere moet leiden tot kennisuitwisseling en gezamenlijke trainingen.

“OTCRij is voor het CBR geen onbekende, we hebben immers prachtige raakvlakken. Daarom is het nuttig om onze kennis en ervaring op het gebied van examineren te gaan delen”, laat Pechtold weten. “Daar komt bij dat OTCRij over een prachtig oefenterrein beschikt waar we in de toekomst een deel van de praktijkopleiding voor examinatoren kunnen laten plaatsvinden. Deze intentieverklaring is een eerste stap naar een samenwerking van twee partijen die elkaar kunnen versterken.”

Kolonel Van Bijlevelt sluit zich daarbij aan. “OTCRij en het CBR zijn twee spelers die een gedeelde mening hebben over het vakgebied examineren. Wij kijken met grote interesse naar de ontwikkelingen rond het Nationaal leerplan voor rijopleidingen. Het CBR is daar al volop mee bezig en we hopen dan ook een sprong te kunnen maken in onze kennisontwikkeling door deze samenwerking.”

‘Defensie-CBR’

Het CBR omschrijft het OTCRij als het ‘CBR van Defensie’. Zo worden er rijopleidingen voor de gehele krijgsmacht verzorgd en nemen ze de examens voor hun rekening. Ook beschikt het OTCRij, dat bestaat uit meer dan 23 kilometer aan wegen, over een opleidingscentrum voor rijinstructeurs en examinatoren.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.