Recordaantal boetes voor verkeersdeelnemers

Pixabay

Verkeersleiders en weginspecteurs hebben in 2021 een recordaantal boetes uitgedeeld. Zowel op de weg als op het water hadden de instanties hun handen vol aan verkeersdeelnemers die de regels overtraden. Alleen al voor het negeren van een rood kruis zijn 20 procent meer boetes uitgeschreven dan in 2020.

Dat meldt RWS op vragen van De Telegraaf. Weginspecteurs gaven vorig jaar maar liefst 5824 keer een bekeuring voor het negeren van een rood kruis, terwijl de mobiel verkeersleiders op het water 507 keer het bonnenboekje tevoorschijn moesten halen. Een gigantische stijging, want in 2020 gebeurde dat nog maar 137 keer.

“Je hoopt ieder jaar weer dat het beter wordt, maar helaas is dat ook in 2021 weer niet het geval”, constateert Diederik Fleuren van RWS. “Het gedrag van verkeersdeelnemers lijkt er niet beter op te worden. Vooral op de weg hadden we in deze coronatijd – waarbij het veel rustiger was – gedacht minder te hoeven schrijven. Maar alleen al voor het negeren van een rood kruis werden er 901 bekeuringen meer uitgedeeld dan in 2020.”

(Bron: ANP)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.