Forse stijging van ongelukken begin 2022

Foto: Pixabay / vrij te gebruiken

In vergelijking met de eerste maanden van 2021 gaat het dit jaar een stuk slechter met de verkeersveiligheid in Nederland. Het aantal ongelukken en slachtoffers is fors toegenomen. Dat meldt De Telegraaf op basis van cijfers van Smart Traffic Accident Reporting (STAR), waar onder andere politie, overheid en ANWB in samenwerken.

Van 1 januari tot en met 7 maart van 2022 vielen er nu al bij 2691 ongevallen één of meer ernstig gewonden of doden. Dat zijn er 628 meer dan een jaar eerder. Ook het aantal incidenten met blikschade liep enorm op van 9299 vorig jaar naar 11.931 in de periode tot nu toe in 2022.

“Het zijn verontrustende cijfers”, zegt Paul Broer, portefeuillehouder verkeer van de Nationale Politie. “Die baren mij zeker zorgen omdat de oorzaak veelal nog steeds ligt bij afleiding, te hoge snelheid en rijden onder invloed van alcohol of drugs.”

(Bron: ANP)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

1 reactie op “Forse stijging van ongelukken begin 2022”

Alfred Putter|10.03.22|16:32

Dat er meer ongelukken gebeuren is ook niet gek, als er meer mensen op straat zijn die de gekste beslissingen nemen en geen respect meer hebben voor anderen.
Mede oorzaak is de lussen die ze op kruispunten hebben geplaatst die de afstelling van de verkeerslichten regelen, terwijl de ene voertuig nog staat te wachten, rijden ze achter je met hoge snelheid omdat ze weten dat het toch ieder moment weer groen wordt. Rijdt zelf vanaf 08.00 tot 21.00 op straat en zie heel veel meer gevaren ontstaan

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.