Kwart bestuurders Amsterdam krijgt weleens boete voor smartphone

telefoon, mobiel, appen, foto van Pexels (free)

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de verkeersdeelnemers in de regio Amsterdam aangeeft hun smartphone niet in het verkeer te gebruiken. Toch geeft meer dan een kwart (27 procent) aan weleens een boete te hebben gekregen voor het gebruik van de telefoon tijdens het rijden in de auto. Op de fiets is dit bijna één op de tien (9 procent). Tegelijkertijd zet slechts iets meer dan één op de tien inwoners de niet-storen-functie aan om afleiding te voorkomen. Het onderzoek werd uitgevoerd in de 14 gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kwart bestuurders Amsterdam krijgt weleens boete voor smartphone | RijschoolPro

Kwart bestuurders Amsterdam krijgt weleens boete voor smartphone

telefoon, mobiel, appen, foto van Pexels (free)

Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de verkeersdeelnemers in de regio Amsterdam aangeeft hun smartphone niet in het verkeer te gebruiken. Toch geeft meer dan een kwart (27 procent) aan weleens een boete te hebben gekregen voor het gebruik van de telefoon tijdens het rijden in de auto. Op de fiets is dit bijna één op de tien (9 procent). Tegelijkertijd zet slechts iets meer dan één op de tien inwoners de niet-storen-functie aan om afleiding te voorkomen. Het onderzoek werd uitgevoerd in de 14 gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.