Zorgen over prestatieladder rijscholen

Het CBR ontwikkelt een pilot voor een prestatieladder voor rijscholen. Deze voorziet consequenties aan zeer lage of zeer hoge slagingspercentages van rijscholen. Rijscholen met een hoger slagingspercentage kunnen sneller examens reserveren. De branche maakt zich zorgen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Tessa Heerschop

2 reacties op “Zorgen over prestatieladder rijscholen”

Jan F. van Veen|10.05.22|11:48

Wat er in dit artikel geschreven wordt over slechte leerlingen, maakt mij erg boos. Er bestaan geen slechte leerlingen maar wel slechte instructeurs. Hoe durf je om leerlingen zo te kwalificeren. Wat mij nu wel beangstigt is dat de ‘zorg’ leerlingen nu geen eerlijke kans meer krijgen. De rijscholen die alleen maar op slagen rijden, wil deze mooie groep leerlingen niet meer.

Mart Kuiper|10.05.22|16:18

Wat moet je als rijschool. Wij hebben als motorrijschool veel 50+, leerlingen met ” bagage” en de minder handige kandidaten. Daar gaat een hoop tijd, energie, moeite en geld in zitten. Doen we graag maar dit is nu juist iets wat steeds minder mensen er voor over hebben. Je probeert er dan t beste van te maken maar dat kan ten koste gaan van je resultaten met dus alle gevolgen van dien. Omdat we ook aan de bedrijfsvoering moeten denken wordt het straks ook keuzes maken en selecteren aan de poort.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zorgen over prestatieladder rijscholen | RijschoolPro

Zorgen over prestatieladder rijscholen

Het CBR ontwikkelt een pilot voor een prestatieladder voor rijscholen. Deze voorziet consequenties aan zeer lage of zeer hoge slagingspercentages van rijscholen. Rijscholen met een hoger slagingspercentage kunnen sneller examens reserveren. De branche maakt zich zorgen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Tessa Heerschop

2 reacties op “Zorgen over prestatieladder rijscholen”

Jan F. van Veen|10.05.22|11:48

Wat er in dit artikel geschreven wordt over slechte leerlingen, maakt mij erg boos. Er bestaan geen slechte leerlingen maar wel slechte instructeurs. Hoe durf je om leerlingen zo te kwalificeren. Wat mij nu wel beangstigt is dat de ‘zorg’ leerlingen nu geen eerlijke kans meer krijgen. De rijscholen die alleen maar op slagen rijden, wil deze mooie groep leerlingen niet meer.

Mart Kuiper|10.05.22|16:18

Wat moet je als rijschool. Wij hebben als motorrijschool veel 50+, leerlingen met ” bagage” en de minder handige kandidaten. Daar gaat een hoop tijd, energie, moeite en geld in zitten. Doen we graag maar dit is nu juist iets wat steeds minder mensen er voor over hebben. Je probeert er dan t beste van te maken maar dat kan ten koste gaan van je resultaten met dus alle gevolgen van dien. Omdat we ook aan de bedrijfsvoering moeten denken wordt het straks ook keuzes maken en selecteren aan de poort.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.