ADAS, Volkswagen, automatisch Piloot, TAP

Groen licht voor autonoom rijden in Duitsland

De Bondsraad van Duitsland heeft een wet aangenomen rondom zelfstandig rijdende auto’s. Daarmee is Duitsland het eerste land met wetgeving rondom autonoom rijden.

De nieuwe verordening voorziet in regulering van het gebruik van motorvoertuigen die geautomatiseerd of autonoom kunnen rijden en wijziging van de verkeersregels. In de toekomst zal registratie en het reguliere gebruik van dergelijke voertuigen daardoor mogelijk worden op aangewezen routes in Duitsland.

Verschillende zaken moeten geregeld worden, zo ook welke maatregelen en veiligheidsprotocollen geregeld moeten worden bij een ongevalslocatie waar een voertuig zonder chauffeur bij betrokken is. Ook is het nog onduidelijk welke regels gelden als een chauffeur onder invloed van alcohol of verdovende middelen is, maar wanneer de auto een fout maakt en niet de bestuurder.

Tal van veiligheidsgerelateerde kwesties moeten nog testen en proeven ondergaan, maar uiteindelijk hoopt Duitsland een voortrekkersrol te vervullen in de wereld van de autonoom rijdende voertuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.